Totemdieren van de Gene Keys Droomboog

Door Richard Rudd

(vertaling Anne Marie de Haan)

Introductie van de Totem Codex

Al millennia lang hebben onze voorouders codices gemaakt van de dierlijke en natuurgeesten die hun culturen beïnvloeden en inspireren. Zulke systemen zijn altijd gebouwd op de combinatie van de mythologieën van de voorouderlijke stammen met een rijke kennis van de lokale fauna en flora. De indianen hebben hun coyote-medicijn, de mensen uit Midden-Amerika hebben hun jaguar-sjamaan en de Kelten hebben hun hertetotems. Alle culturen met een sterk sjamanistische achtergrond hebben dergelijke codices gecreëerd, want deze stellen mensen in staat zich sterker te identificeren met de natuurlijke wereld en het kwantumveld te betreden, dat bij sjamanen bekend staat als de ‘Droomtijd’. Om de Droomtijd te kunnen betreden en te verlaten, moet men een soort taal hebben die de menselijke psyche in staat stelt, de lessen en wijsheid die daarin worden gevonden, te integreren. Daarom heeft de mens altijd intuïtief dergelijke ‘totem’-talen gecreëerd.

We gaan nu het tijdperk van de synthese in, en de De Droomboog Totem Codex is een universele synthese van alle belangrijke mythische dierarchetypen van over de hele wereld. Het is de eerste echte poging om zo’n universele taal op te stellen op basis van de totems van alle grote geslachten en culturen. De voordelen van het aangaan van een wereldwijde totemtaal zijn talrijk en de implicaties ervan zijn verstrekkend. De mensheid wordt nu gedwongen om te communiceren en globaal te denken, wat betekent dat culturele verschillen en barrières voortdurend worden uitgedaagd.

Droomtijd

Het werken met de De Droomboog Totem Codex is een zeer krachtige verantwoordelijkheid omdat men de Droomtijd zelf opnieuw programmeert. Door meerdere strengen van lijnen te verenigen, gaan we op collectief niveau de serpentinestructuur van menselijk DNA zelf binnen. Door over continenten te dromen, breiden we het droombewustzijn van de mensheid uit, dat op termijn de manier zal veranderen waarop alle mensen denken. Dat is iets dat het overwegen waard is.

De Droomboog Totemdieren Codex is ontworpen om te werken naast ‘de 64 Gene Keys’. De Gene Keys zelf zijn universele archetypen die voortkomen uit de wiskundige structuurvan menselijk DNA. Als zodanig kunnen ze worden vertaald in elk gebied binnen ons universum. De 64 Gene Keys zijn gerangschikt in drie ‘frequentiebanden’ bekend als de ‘Schaduw’, de ‘Gave’ en de ‘Sidhhi’. Deze banden vertegenwoordigen ook de drie hoofdfasen van het menselijk bewustzijn wanneer het door het de slaapcycli beweegt. Deze fasen worden ‘alpha’, ‘theta’ en ‘delta’ genoemd. Dit drievoudige patroon geeft daarom aanleiding tot de innerlijke structuur van de Totem Codex en zijn 192 totemdieren, gerangschikt in de drie niveaus van vogels, zoogdieren en ‘onderwereld’ wezens (reptielen, amfibieën, insecten en vissen). In de Codex worden deze niveaus respectievelijk de Visiesleutel, de Levenssleutel en de Angstsleutel genoemd.

Met de Droomboog Totemdieren Codex kun je de ware archetypen correct decoderen en processen die achter alle wezens liggen. We bevatten elk wezen in de spiraalvormige helix van ons levende DNA. Dit betekent dat wanneer we een dier, vogel, insect, reptiel of vis tegenkomen, dat wezen vanuit de infrastructuur van ons heel eigen DNA met ons communiceert. De codex is als een universeel droomcodeboek dat alle categorieën schepsels weergeeft. Zelfs als het wezen dat je hebt ontmoet niet in de codex staat, moet je dat kunnen plaats in de codex door het uit te lijnen binnen de juiste categorie binnen zijn rijk.

Een kleine tip die je misschien inzichtelijk en plezierig vindt wanneer je dit onderwerp wilt introduceren aan iemand die je kent, is om hem of haar te vragen zijn of haar favoriete dier te noemen. Als zij of hij dan de betekenis leest, is het vaak een hele openbaring. Dit kan met alle drie de categorieën, zodat je een nauwkeurig beeld kunt krijgen van iemands hoogste bestemming (de Visiesleutel), de creatieve gave die die bestemming ontsluit (de Levenssleutel) en de initiatie (ontgroening/beproeving) waar hij of zij doorheen moet gaan voordat die bestemming zich kan manifesteren (de Angstsleutel). Moge jouw angsten jouw bondgenoten worden en moge jouw ware bestemming worden onthuld!


Gene Key

Visiesleutel

Levenssleutel

Angstsleutel
1
haan

stier

vuurvlieg
2
hen

koe

octopus
3
papegaaiduiker

coyote

adder
4
duiker (gavia)

aap

larve
5
gans

olifant

plankton
6
duif

egel

inktvis
7
Kiwivogel

ram

rups
8
kolibri

mol

naaktslak
9
aalscholver

bever

teek
10
kookaburra

chimpansee

kikker
11
fazant

ijsbeer

karper
12
nachtegaal

wolf

bidsprinkhaan
13
kwikstaart

muis

zeester
14
toekan

das

schildpad
15
vink

gnoe

kever
16
gierzwaluw

rat

pijlstaartrog
17
slechtvalk

giraf

zijderups
18
hopvogel

tijger

vlo
19
pelikaan

kameel

tarantula
20
kraanvogel

stinkdier

vlieg
21
ijsvogel

hertenbok

zeepaardje
22
zwaan

hinde

piranja
23
ekster

schaap

scarabee
24
nachtzwaluw

haas

vliegende vis
25
flamingo

leeuw

zalm
26
smelleken

vos

kameleon
27
wilde kalkoen

dolfijn

haai
28
kraai

cheetah

cicade
29
kaketoe

varken

python
30
paradijsvogel

klein stokstaartje

mot
31
blauwe vogel

lam

kakkerlak
32
gier

rendier

regenworm
33
buizerd

luiaard

watersalamander
34
emoe

beer

hagedis
35
quetzal

jak

Amerikaanse sprinkhaan
36
boomklever

eekhoorn

salamander
37
mus

hond

kwal
38
vlaamse gaai

neushoorn

krab
39
meeuw

geit

mug
40
roodborstje

kat

wesp
41
boerenzwaluw

kangoeroe

aal
42
papegaai en parkiet

lama

mossel
43
sperwer

eland

sidderaal
44
kwartel

wilde hond

bij
45
ibis

buffel

mier
46
renkoekoek

otter

lieveheersbeestje
47
raaf

ezel

zwaardvis
48
uil

walvis

oester
49
pinguïn

paard

vlinder
50
korhoen

wasbeer

spin
51
condor

wezel

schorpioen
52
plevier

gordeldier

zeeanemoon
53
ooievaar

konijn

slang
54
veldleeuwerik

wild zwijn

cobra
55
albatros

zeehond

libelle
56
bijeneter

groot stokstaartje

zee-egel
57
merel

vleermuis

pad
58
eend

antilope

bloedzuiger
59
reiger

gorilla

slak
60
koekoek

nijlpaard

krokodil
61
winterkoning

zwarte panter

sprinkhaan
62
specht

lynx

ratelslang
63
adelaar

zeekoe

duizendpoot
64
pauw

jaguar/luipaard

kreeft

Lees hier meer over de droomboog totem codex.

Klik hier voor meer informatie over de Droomboog en de Gene Keys.