Wilde kalkoen, totemvogel van de 27ste Gene Key

Van 21 tot en met 27 april 2020 staat de zon in de 27ste Gene Key. De energie beweegt dan vanuit de Schaduw van Egoisme, via de Gave van Altruisme naar de Siddhi van Zelfloosheid. Totemvogel van deze Gene Key is de Wilde Kalkoen.

De kalkoen komt oorspronkelijk uit Noord en Centraal-Amerika, waar de Maya’ s hem als huisdier hielden. Vanaf de 16e eeuw is de vogel in Europa populair op het menu. In het Noorden van de Vereenigde Staten en Canada leven nog veel wilde kalkoenen in de natuur. Deze worden ook voor Thanksgiving gevangen en opgegeten. Veel westerse mensen vinden de kalkoen maar een dom beest, maar wie het dier goed bestudeert, komt tot een heel andere conclusie. Hier een leuk filmpje over Joe Hutto die met wilde kalkoenen leerde praten.

Symboliek

De wilde kalkoen wordt door de Indianen gezien als een onzelfzuchtige vogel, die zichzelf opoffert, zodat anderen kunnen leven. Mensen met kalkoenenergie dienen het belang van anderen. Toch is de kalkoen ook een dier dat voor zichzelf opkomt. Zo heeft vorig jaar een flinke kudde wilde kalkoenen in het plaatsje New Jersey flinke opschudding veroorzaakt. De grote vogels lieten zich niet zomaar wegsturen en pikten flink van zich af toen mensen hen probeerden te verjagen. In het licht van de 27ste Gene Key wil dat zeggen dat kalkoenenergie je vertelt, dat je alleen goed voor anderen kunt zorgen, wanneer je ook goed voor jezelf zorgt. Goed voor een ander zorgen, betekent dus niet, dat je jezelf helemaal moet opofferen.

Dromen

Hoewel de kalkoen ons leert om eerlijk te delen, wanneer je over een kalkoen droomt, dan is dat een teken dat je binnenkort een geschenk of voordeel zult krijgen.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

De 27ste Gene Key is een van de acht melodieuze Gene Keys van de Delta-dans:  2057502759622 en 12.

De afbeelding van de wilde kalkoen is een zeefdruk van Anne Marie de Haan.

Dream Arc Totemanimal cursus
Meer info over de Dream Arc Totemanimalscursus van de Gene Keys