Schaap Totemdier van de 23ste Gene Key

Het schaap is totemdier van de 23ste Gene Key. De energie van de 23ste Gene Key beweegt vanuit de Schaduw van complexiteit, via de Gave van Eenvoud naar de Siddhi van Quintessentie.

Schapen en vooral de ooien en lammeren zijn zachtmoedig, onschuldig, sociaal en volgzaam van aard. Ze staan ook symbool voor de kwetsbaarheid in positieve zin, dat ze hun eigen grenzen kennen en die respecteren. In de populaire tienerserie Twilight vergeleek Edward de vampier het onschuldige verliefde meisje Bella met een schaap. (En zichzelf met een leeuw.)

De bijbel

De volgzame houding van schapen werd ook vaak gebruikt in de Bijbel als symbool voor een vreedzame samenleving. Jezus refereert ook aan zichzelf al het Lam God’s als symbool voor zelfopoffering voor het grotere geheel.

Schapen hebben heel weinig ruimte nodig om te lopen, waardoor ze in staat zijn op steile rotswanden te klimmen. Als totemdier wijst het schaap je op kleine voordelen, die je in staat stellen om grote sprongen te maken. In die zin is de symbolische betekenis van het schaap een mooie vergelijking met de 23ste Gave van Eenvoud. Ook in de Chinese astrologie duidt het sterrenbeeld schaap op mensen, die vaak eenvoudig leven.

Net als in het wakende leven betekent een schaap in je droom een teken van geduld en verdraagzaamheid. We zouden in de waaktoestand deze moeten leren hanteren om succes te kunnen hebben, volgens droomspycholoog Georg Fink.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

Petra Stam Krachtdieren
Petra Stam Krachtdieren
Dream Arc Totemanimal cursus
Meer info over de Dream Arc Totemanimalscursus van de Gene Keys