Nachtegaal, totemvogel van de 12de Gene Key

De 12de Gene Key gaat over ijdelheid en elitair gedrag. Terwijl de Gave juist de mooie kant is van het uiten van gevoel, liefde met een diep respect voor puurheid. Mensen die in puurheid leven, hebben geen opsmuk nodig. Ze zijn onopvallend, maar zingen het mooiste lied zoals de nachtegaal. De energie van de 12 Gene Key beweegt vanuit de Schaduw van Ijdelheid via de Gave van Onderscheidingsvermogen naar de Siddhi van Puurheid.

Sprookjes en symboliek

De thema’s van Ijdelheid, Onderscheidingsvermogen en Puurheid komen terug in het sprookje van de Chinese Nachtegaal. Het gaat over een keizer die de mooiste en grootste tuin van China bezit. Hij weet echter niet, dat er een nachtegaaltje rondvliegt, dat zo mooi kan zingen, dat er veel toeristen op afkomen. Op het moment dat mensen hem erop attenderen, laat hij het vogeltje zoeken en moet dit iedere avond voor de keizer zingen. De keizer raakt tot tranen toe geroerd bij het gezang. Maar op een gegeven moment krijgt de keizer een kunstvogeltje in een gouden kooitje dat net zo mooi kan zingen. Helaas vergeet de keizer dan de echte nachtegaal.

Bedroefd trekt de nachtegaal zich weer terug in de tuin, totdat het nepvogeltje kapot gaat. De keizer wordt depressief en niemand weet wat er aan de hand is, totdat iemand oppert dat de keizer het echte nachtegaaltje mist. Het nachtegaaltje wordt weer gevraagd om voor de keizer te zingen. De keizer knapt weer helemaal op en het vogeltje ook. Moraal van het verhaal: puur natuur wint het van nep. En daarom is de nachtegaal totemvogel van de 12de Gene Key.

Droom

Volgens droompsychologen zoals Georg Fink is een vliegende nachtegaal die zijn hoogste lied zingt een goed teken. Ee nschitterende stemming wordt naar de waaktoestand overgebracht. Maar zit de nachtegaal in een kooi opgesloten, dan hebben onze gevoelens het nulpunt bereikt. Maar het is altijd belangrijk om bij het duiden van je droom jouw eigen gevoel te volgen en ook de andere symbolen in je droom erbij te betrekken, om tot de juiste interpretatie te komen.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

De 12de Gene Key is een van de acht melodieuze Gene Keys van de Delta-dans:  2057502759622 en 12.

Petra Stam Krachtdieren
Petra Stam Krachtdieren