Wolf totemdier van de 12de Gene Key

Van 13 tot en met 19 juni 2020 staat de zon in de 12de Gene Key. We ervaren dan de energie die vanuit de Schaduw van IJdelheid via de Gave van Onderscheidingsvermogen naar de Siddhi van Puurheid beweegt. De wolf is totemdier van de 12de Gene Key.

De Wolf, de grote wilde hond, spreekt veel mensen tot de verbeelding. Het charismatische dier boezemt zowel angst in, als dat het respect afdwingt. Natuurorganisaties zijn blij, dat er na meer dan twee en een halve eeuw weer wolven gesignaleerd zijn in de Nederlandse bossen. Maar wat doen de wolven met de schapen en loslopende kinderen? De wolf is een van de zeldzame natuurlijke vijanden van de mens, maar de mens is ook de natuurlijke vijand van de wolf. De mens heeft immers de wolf al eeuwen geleden succesvol van zijn territorium verdreven en vaak gedood.

Symboliek

De 12de schaduw gaat over het houden van je eigen stem, maar in de staat van de12de Gave ben je ook in staat om van een ander of andermans talent te houden en kun je je eigen emoties toelaten. We kennen de wolf, die huilt naar de maan, om zijn eigen gevoelens te uiten, maar ook om met anderen te communiceren of om territorium af te bakenen. Door de verbinding met de maan ontstaat spirituele energie en het onbewuste, dat toegang heeft tot het totale weten. Door diep in jouw eigen schaduwkant te kijken, onstaat wijsheid, onafhankelijkheid en zelfvertrouwen, die voortkomen uit zelfkennis.

Een roedel wolven heeft een sterke liefdevolle band. Noord-Amerikaanse indianen zien de wolf als broeder er leraar. Zij delen de wolf in bij de ster Sirius in het sterrenbeeld de Grote Hond. Uit dit sterrenbeeld stammen ook de leraren uit de oude tijd, zeggen zij.

Dromen

Volgens droomexpert Georg Fink wijst de wolf op het ontembare in ons, op de gespannen toestand van de ziel, waarmee we een voortdurende strijd leveren. Dromen over wolven zouden ons een aanleiding moeten geven om met onszelf in het reine te komen.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

Petra Stam Krachtdieren
Petra Stam Krachtdieren