Konijn, totemdier van de 53ste Gene Key

Van 6 tot en met 12 juli 2020 gaat de zon door de 53ste Gene Key. We ervaren dan de energie van de Schaduw van Onvolwassenheid bewegen naar de Siddhi van Superovervloed via de Gave van Groei. Totemdier van de 53ste Gene Key is het konijn.

De meeste mensen houden van konijnen, vanwege hun lieve zachte uiterlijk en velen houden hen daarom ook als huisdier. In het wild zijn ze echter niet altijd lief tegen elkaar en kunnen flink vechten, bijvoorbeeld wanneer hun territorium wordt bedreigd. Aan de andere kant staan ze er ook om bekend om vaak te paren en veel jongen te produceren.

Symboliek

Diverse culturen zien het konijn als magisch dier met geneeskrachtige eigenschappen. Een konijnenpootje zou geluk brengen. Totemdierenexpert Petra Stam schrijft dat het konijn symbool staat voor vruchtbaarheid en met zijn creatiekracht alles kan laten uitgroeien tot een succes. Het konijn laat zich liever niet zien, maar als het moet kan hij onverwachts voor zichzelf opkomen. Angst kan hem belemmeren in zijn eigen kracht te staan. Zelfkennis en eigenliefde zijn daarom van levensbelang voor het konijn. Wanneer hij diep in zijn psyche duikt ‘Down the rabbithole’, leert hij zijn eigen verborgen werelden kennen, die buiten de zintuiglijke waarneming vallen, en bouwt hij zo zelfvertrouwen op.

Dromen

De beroemdste droom over een konijn was misschien wel van Alice in Wonderland. Hij rende met een horloge in zij vestzakje voor haar uit, terwijl hij steeds riep, dat hij te laat kwam. Geintrigeerd volgde ze hem het konijnenhol in, waar ze in de vreemdste situaties terecht kwam. Zo at en dronk ze van alles waarbij ze kromp of groeide. Wanneer mensen over een konijn dromen, kan dat ook betekenen dat je veiligheid zoekt, maar ook kan het een seksuele betekenis hebben volgens droomdeskundige Georg Fink.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

Dream Arc Totemanimal cursus
Meer info over de Dream Arc Totemanimalscursus van de Gene Keys