Duif, totemvogel van de 6de Gene Key

Van 15 tot en met 20 september 2020 gaat de zon door de 6de Gene Key. We ervaren dan de energie van de Schaduw van Conflict bewegen naar de Siddhi van Vrede via de Gave van Diplomatie. Totemvogel van de 6de Gene Key is de duif.

Symboliek

Niet iedereen houdt van duiven, vooral in de stad zien mensen de grijze duiven als overlast. De vogels schijten namelijk in groten getalen gebouwen en auto’s onder. Maar in tegenstelling tot grijze duiven , zijn witte duiven wel populair. Paartjes laten ze bijvoorbeeld regelmatig op bruiloften rondfladderen als symbool van de liefde. In voorchristelijke rituelen gebruikt men ook al duivenveren voor liefde en relaties. Ook komen we de witte duif als symbool vaak tegen in de Christelijke kunst als symbool voor de Heilige Geest en voor de vrede, omdat hij een olijftak aan Noach bracht als teken van verzoening. Vrede is eveneens de zuiverste energievorm van de zesde Siddhi.

Doordat duiven in staat zijn om via aarde magnetische lijnen op duizenden kilometers hun huis terug te vinden, werden ze vroeger vaak als postduif ingezet. De duif staat daarom ook symbool als de boodschapper. Binnen een relatie is communicatie of het gebrek eraan is vaak de bron van conflicten. Veel liefdesrelaties en romances ontstaan immers door seksuele aantrekkingskracht, zonder dat de partners elkaar (nog) goed kennen. De zesde Gene Key of de zesde poort van conflict in de Human Design staat in verbinding me de 59ste poort van seksualiteit. De les van deze verbinding is, dat geliefden goed met elkaar moeten (leren) communiceren op dieper niveau(6), wanneer zij een intieme verbinding (59) aangaan.

Dromen

Ook in dromen staat de duif symbool voor de vrede, maar ook voor de zachte erotiek. Volgens droompsycholoog Georg Fink duidt een duif ook op creatieve gedachten en blijde boodschappen. Wanneer we een duif vangen, dan doen we iemand in het dagelijks leven onrecht aan. Ook wanneer we hem doden, dan verspelen we de vriendschap van iemand die ons goed gezind is.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

De 6de Gene Key is een van de acht melodieuze Gene Keys van de Delta-dans:  2057502759622 en 12.

De afbeelding is een zeefdruk van Anne Marie de Haan

Dream Arc Totemanimal cursus
Meer info over de Dream Arc Totemanimalscursus van de Gene Keys