Stinkdier als totemdier van de 20ste Gene Key

De energie van de 20ste Gene Key beweegt vanuit de Schaduw van Oppervlakkigheid via de Gave van Zelfverzekerdheid naar de Siddhi van Aanwezigheid. Deze eigenschappen zijn vertegenwoordigd in het stinkdier als totemdier van de 20ste Gene Key

Het stinkdier heeft zijn naam te danken aan de manier waarop hij zichzelf verdedigt, namelijk door een finke geurnevel naar zijn belager te spuiten, die maar moeilijk te verwijderen is. Zo vinden mensen en veel andere dieren deze geur niet lekker, maar andere stinkdieren worden juist door deze geur aangetrokken. Stinkdier leert je dus dat door jezelf te zijn en op jezelf te vertrouwen, dat je gelijkgestemden aantrekt en personen die niet bij je passen op afstand te houdt. Met andere woorden je hoeft niemand te pleasen, want de juiste mensen komen op jouw pad, zodra je op jezelf vertrouwt.

Komt er een stinkdier in je droom voor, dan kan het zijn dat je mensen wegjaagt of buitensluit. Ook kan het zijn dat je moeite hebt met een hogere status en je daarop afgeeft in plaats van dat je er aan leert wennen. Ook kan het betekenen dat je bang bent om respect, vertrouwen of je reputatie te verliezen. Wanneer je droomt dat een stinkdier zijn geur rondsproeit kan erop wijzen dat vervelende gebeurtenis ertoe heeft geleid dat andere mensen jouw vermijden in het wakende leven. Onbewust schaam je je hiervoor.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

Dream Arc Totemanimal cursus
Meer info over de Dream Arc Totemanimalcursus van de Gene Keys