Zeekoe is totemdier van de 63ste Gene Key

Zeekoeien met de mooie Latijnse naam Sirenia zijn plantenetende zoogdieren, die in zee leven. De zeekoe is totemdier van de 63ste Gene Key en staat symbool voor de Gave van Onderzoek.

In het verleden bracht men deze dieren in verband met zeemeerminnen of met de sirenen uit de Griekse mythologie. Uit de oude geschriften kunnen we lezen over de zogenaamde vismensen bij de Babyloniërs en bij de Grieken. Maar zeekoeien lijken in de verse verte niet op de verleidelijke Sirenen, die argeloze zeemannen met hun gezang tegen de zeekliffen de dood inlokken. Hun geluiden lijken ook niet op betoverend gezang, maar meer op een soort gepiep. Christoffel Columbus legde als eerste een verband tussen zeekoeien en de mythologische Sirenen. Hij vermeldde in 1493 in zijn logboek dat de sirenen van de Caraïbische Zee minder mooi waren dan bij Horatius. Maar van een afstand lijken zeekoeien inderdaad een beetje op badende mensen.

Symboliek en dromen

De zeekoe nodigt je uit om je eigen emoties te onderzoeken, zodat je kunt voelen wat zich in jouw emotionele wereld afspeelt. Hierdoor ben je beter in staat om de oude emotionele bagage los te laten, die je niet langer dient. Hierdoor krijg je weer ruimte voor nieuwe mogelijkheden. De zeekoe herinnert je eraan dat je wat meer op jezelf mag vertrouwen en dat wel degelijk in staat bent om stap voor stap je doelen te bereiken. Met andere woorden, vertrouw op het pad dat voor je ligt. Vertrouw ook op de hulp en begeleiding die je hierbij aangeboden krijgt. Je mag hierbij al jouw zintuigen gebruiken, ook je zesde zintuig: je zult je antwoorden vinden in de integratie van je intuïtie, emoties en fysieke zintuigen.

Wanneer je over een zeekoe droomt, voel je je passief in een situatie. Vertrouw je jezelf of de ander niet? Ontbreekt het je aan ambitie en stimulans? Of symboliseert de zeekoe iemand in je leven die lui, langzaam of zachtaardig is? Het is goed om dat uit te zoeken. Dromen over zwemmen met dit dier duidt op een warme en zachte persoonlijkheid. Meerdere zeekoeien suggereren dat het misschien tijd is voor wat ontspanning, en misschien zelfs een reis naar een warmer klimaat. Misschien ben je wel een beetje verdrietig. Wees in ieder geval liefdevol en zacht voor jezelf.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

Dream Arc Totemanimal cursus
Meer info over de Dream Arc Totemanimalscursus van de Gene Keys