Kraai, totemvogel van de 28ste Gene Key

De energie van de 28ste Gene Key beweegt vanuit de Schaduw van Doelloosheid via de Gave van Totaliteit naar de Siddhi van Onsterfelijkheid. De Kraai is totemvogel van de 28ste Gene Key.

Dood en voedsel

In allerlei culturen over de wereld ziet men de kraai als een alwetend dier, als een zeer intelligente vogel. Schrijfster Linda Wormhoudt vertelt over de kraai als de boodschapper en krachtdier uit het Westen van het levenswiel. De vogel is een echte aaseter en heeft heel snel door wanneer er iets te eten is en wanneer er een ander dier dood gaat. (Zie hier een filmpje waarin een kraai begint te roepen zodra een wezel een konijn te grazen neemt.) De kraai associeert men met de dood en ruimt op wat niet meer nodig is. Hij roept je wanneer er iets gebeurt, waarvan je op de hoogte moet zijn. Dit kan te maken hebben met transformatie, het wisselen van energieƫn, iets wat je voeding kan geven. Als je kracht nodig hebt, kan de kraai het voor je zoeken in andere werelden. In indianenculturen is de kraai een wezen, dat zich op twee verschillende plekken tegelijk kan ophouden. In de kraai versmelten verleden, heden en toekomst, want hij leeft in de leegte zonder tijd te ervaren. Omdat licht en schaduw zich ook in hem verbinden, kent hij tegelijkertijd ook hun uiterlijke als hun innerlijke waarheid.

Droom

Wanneer je over een kraai droomt, kan dat een boodschap van gene zijde betekenen. Maar volgens droompsycholoog Georg Fink betekent het dromen over kraaien, dat twee slechteriken elkaar niet zullen benadelen. Krijsende kraaien beschouwt hij als een voorteken van verlies of van grote veranderingen in intieme relaties. Volgens andere bronnen kan een kraai in je droom betekenen, dat een geliefd persoon dood kan gaan of dat je over iemand moet waken. Maar wanneer je een kraai ziet vliegen, kan dat betekenen dat je of een nieuwe geliefde zult krjigen of dat je huidige geliefde niet te vertrouwen is. Maar het is altijd belangrijk om bij het duiden van je droom jouw eigen gevoel te volgen en ook de andere symbolen in je droom erbij te betrekken, om tot de juiste interpretatie te komen.

Poort 28 in de DreamRave

Poort 28 in de Dream Rave
Poort 28 in de Dream Rave

Bovenstaand Human Design DreamRave profiel is van mijzelf. Zoals je ziet is de 28ste Poort geactiveerd in het miltcentrum (het bruine driehoekje). Zoals de kraai geassoceerd wordt met voedsel, zo hangt de 28ste Poort tijdens de droom ook samen met voedsel. Ra Uru Hu, grondlegger van Human Design bedacht het PHS, een alternatief dieet, dat voor iedereen anders is. Wanneer je dit vanaf je kinderjaren zou volgen, dan ben je beter bestand tegen de conditionering en kom je beter in balans. Daarnaast is het voor de mensen met de 28ste Poort belangrijk om hun persoonlijke levensdoel na te streven. Maar de 28ste Poort staat voor de Poort van Angst. Wanneer je een angstdroom hebt, betekent, dit dat er iets mis is met jouw lichaam. Je eet en drinkt dan niet goed en je moet dit gaan verbeteren. Zodra je geen angstdromen meer hebt, dan ben je goed bezig met jouw dieet wat weer goed is voor jouw levensdoel.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

De afbeelding is een zeefdruk gemaakt door Anne Marie de Haan.

Dream Arc Totemanimal cursus
Meer info over de Dream Arc Totemanimalcursus van de Gene Keys