Geit is totemdier van de 39ste Gene Key

Van 30 juni tot en met 6 juli 2020 staat de zon in de 39ste Gene Key. We ervaren dan de energie vanuit de Schaduw van Provocatie via de Gave van Dynamiek naar de Siddhi van Bevrijding. De geit is totemdier van de 39ste Gene Key.

Symboliek

De energie van dynamiek zie je goed terug in kinderen, terwijl ze opgaan in hun spel. Laat ze buiten los en ze klimmen overal op, bouwen hutten en improviseren allerlei fantasiesituaties. Dit is ook de energie van de geit, die niet bang is om nieuwe plekken op steile berghellingen te beklimmen. Heb vertrouwen in jezelf terwijl je iets nieuws uit probeert en je zult met beide benen op de grond terechtkomen. Wanneer je stap voor stap een nieuw project aangaat, zul je merken dat zich steeds meer mogelijkheden ontvouwen. Beperk jezelf niet, wees flexibel. De geit staat ook symbool voor onafhankelijkheid.

De geit speelt ook een belangrijke rol in de Vodou, de Theologie van Bevrijding, zoals de Haïtianen het zelf omschrijven. Volgens de legenden was de geit Simalo (ruim 200 jaar geleden) het lievelingsdier van Priesteres Celestina. Ze was zo met het dier verbonden, dat geen man met haar wilde trouwen. Pas toen ze officieel van de geit scheidde, was ze weer beschikbaar voor de huwelijksmarkt. Maar ze trouwde uiteindelijk nooit.

Dromen

Wanneer je een geit in je droom tegenkomt, dan staat deze symbool voor rijkdom en overvloed, maar deze waarschuwt je er ook voor om er verstandig mee om te gaan. Wanneer een bok jou te grazen neemt, dan betekent dat er mensen zijn die jouw succes onderuit willen halen. Een zwarte geit kan erop wijzen, dat een doel tot een dood spoor leidt. Maar dat betekent ook dat je je pijlen beter op iets anders kunt richten, want een geit betekent altijd de mogelijkheid naar een nieuw avontuur.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

Dream Arc Totemanimal cursus
Meer info over de Dream Arc Totemanimalscursus van de Gene Keys