Olifant, totemdier van de 5de Gene Key

De energie van de 5de Gene Key beweegt vanuit de Schaduw van Ongeduld, via de Gave van Geduld naar de Siddhi van Tijdloosheid. Totemdier van deze Gene Key is de Olifant.

In de Indiase cultuur staat de olifant voor gelukbrenger, vooral wanneer de olifant zijn slurf omhoog houdt. Ganesha, een van de Indiase goden heeft een olifantenkop. Deze god wordt vaak aanbeden, wanneer mensen hulp en geluk zoeken bij problemen. Ganesha staat erom bekend dat hij mensen daarmee helpt.

Als totemdier staat de olifant voor een goede leraar. Ze is intelligent en draagt haar kennis geduldig over. Ze heeft een goed geheugen en stimuleert anderen hun eigen wijsheid te ontwikkelen. De olifant is groots, zorgzaam en liefdevol. Zij bezit zowel aardse als kosmische wijsheid.

Droom over een olifant

Droompsycholoog Georg Fink zegt dat een olifant symbool kan staan voor een dikke huid of moederlijk wezen, dat ons bescherming biedt. We kunnen erop vertrouwen, dat we ons niet uit het veld laten slaan door tegenspoed. Rijden op een olifant, betekent, dat je plannen maakt om om in hogere kringen carriere te maken. Volgens andere droomuitleggers, zal het succes echter bescheiden zijn. Droom je echter over een groep olifanten, dan krijg je veel geluk in je volgende periode. Droomsymboliek staat nooit 100% vast, het is echter zeer persoonlijk en moet je binnen de context van je droom interpreteren. Weeg bij je interpretatie altijd je eigen gevoel hierbij mee.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

Petra Stam Krachtdieren
Petra Stam Krachtdieren