Gordeldier is totemdier van de 52ste Gene Key

Van 25 juni tot en met 30 juni 2020 staat de zon in de 52ste Gene Key. We ervaren dan de energie vanuit de Schaduw van Stress via de Gave van Terughoudendheid naar de Siddhi van Stilte. Het gordeldier is totemdier van de 52ste Gene Key.

Gordeldieren zijn markante zoogdieren met hun bijzondere geschubde huid met pantser. Zij bestaan in verschillende varianten en komen voornamelijk voor in Zuid-, Midden- en Noord-Amerika. Zij eten met name insecten , maar ook wel kleine gewervelden, eieren, paddenstoelen en vruchten. Gordeldieren leven doorgaans alleen en komen bij elkaar om te paren. Ze zijn bij gevaar daarom altijd op zichzelf aangewezen.

Symboliek

Mensen met gordeldierenergie stralen een zekere rust uit, ze blijven kalm middenin een externe crisis zoals emotionele onrust, menselijke conflicten en oorlog. Hun emotionele pantser is vergelijkbaar met het pantser van een gordeldier, dat goed bestendig is tegen aanvallen van vijanden. Wanneer je gestresst raakt, dan helpt gordeldier je om je eigen grenzen te stellen en je op tijd terug te trekken uit situaties die niet goed voor je zijn. In de Amerikaanse indianenculturen is het gordeldier daarom ook totemdier van de medicijnschilden. De Mexicaanse mythologie vertelt een verhaal over een eigenwijs gordeldier dat dacht de vijand te slim af te zijn, door hem zand in de ogen te strooien. Maar de bergdwergen hadden al veel beter gezien, welke sterke eigenschappen het gordeldier had, namelijk zijn pantser en sterke klauwen. Hij kan hiermee zeer goed gaten in de grond graven, waar hij zich kan verstoppen en tegelijkertijd voedsel kan vinden.

Dromen

Wanneer je een gordeldier in je dromen tegenkomt, zegt je onderbewuste dat het beter voor je zou zijn, om je grenzen te bewaken. Het dier waarschuwt je ook, om voorzichtiger met je lichaam om te gaan, jezelf beter te beschermen. Soms is het beter om letterlijk afstand te nemen van een of meerdere personen.

De Gene Keys is een mix van verschillende spirituele en wetenschappelijke disciplines. Ook het wereldwijde sjamanisme biedt een schat aan wijsheden over dieren en hun symbolische eigenschappen. Zo corresponderen deze eigenschappen met de eigenschappen van de Gene Keys. Richard Rudd beschreef dit in de artikelen over de Droomboog. Lees hier meer over .

Dream Arc Totemanimal cursus
Meer info over de Dream Arc Totemanimalscursus van de Gene Keys