Jak is totemdier van de 35ste Gene Key

Van 1 juni tot en met 7 juni 2020 staat de zon in de 35ste Gene Key. We ervaren dan de energie die vanuit de Schaduw van Honger via de Gave van Avontuur naar de de Siddhi van Grenzeloosheid. De Jak is totemdier van de 35ste Gene Key.

De Jak is een groot rund dar voorkomt in Aziatische berggebieden zoals bijvoorbeeld in Nepal, Tibet en Mongolië. Het dier wordt al eeuwenlang door mensen gebruikt als ploegdier. De haren gebruiken mensen voor kleren en tenten, de jakmelk voor boter en de mest voor brandstof.

Symboliek

In de aziatische culturen zien mensen de jak als een dier met oeroude wijsheid, die behoorlijk overbeschermend is en tegelijkertijd dociel en intelligent is. Omdat het dier bestand is tegen extreme weersomstandigheden, is het vooral een symbool van uithoudingsvermogen. Mensen die de jak als totemdier hebben zijn in staat om in sterk wisselende extreme situaties te overleven en door te zetten. De jak is dus een welkom totemdier voor avontuurlijke mensen met de 35ste Gene Key. Daarnaast staat de jak voor geduld en helpt hij in situaties waarbij je zonder haast in kleine stapjes vooruit kunt komen. Dit geldt ook voor het opbouwen van een duurzame relatie.

Dromen

Wanneer je van een jak droomt, kan dat verschillende dingen betekenen. Wanneer je bijvoorbeeld droomt dat je een jak ment, dan is dat je een indicatie dat je je zaakjes op orde hebt in het dagelijks leven, maar je moet wel je focus erbij houden. Maar wanneer de jak in het rond aan het rennen is, dan kan het zijn dat je in je wakende leven overweldigd bent en dat je zoekt naar een oplossing voor je problemen. Jak vertelt je dat je beter even rustig bij je probleem stil kunt staan, in plaats van doelloos maar van alles te doen.

Wanneer een jak je aanvalt in een droom, wees dan niet bang. Sta open voor de juiste oplossing van een problematische situate. Dood je zelf een jak in je droom, dan betekent dat, dat je het heft in eigen handen neemt.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

Dream Arc Totemanimal cursus
Meer info over de Dream Arc Totemanimalcursus van de Gene Keys