Hoe werkt een Gene Keys profiel?

Hoe werkt een Gene Keys profiel?
Hoe werkt een Gene Keys profiel?

Een Gene Keys profiel is een schematische weergave van jouw Schaduwkanten, Gaven en Siddhi’s (Goddelijke kanten). Op de afbeelding zie je 11 bollen met lijnen verbonden. Deze symboliseren 11 aspecten van jouw karakter, waarin je tijdens je leven kunt groeien vanuit de schaduwkanten, naar de gaven en als het meezit, kun je ook nog stukjes van je goddelijke kanten ervaren.

Hoe werkt een Gene Keys profiel nou precies? Wanneer je naar het voorbeeld van mijn persoonlijke profiel kijkt, zie je een schematisch pad. (Klik op het plaatje om hem te vergroten) Dit maakt een denkbeeldige spiraalvormige beweging naar binnen. Het begint bij de bovenste bol van het Levenswerk, Life’s Work, vervolgens volgt het de groene bollen aan de buitenkant, dus de Evolution, dan de Radiance om vervolgens te eindigen bij de Purpose bol. Deze vier buitenste bollen noemt Richard Rudd de Activatiereeks. Hierin bespreekt hij jouw 4 belangrijkste eigenschappen.

Van Levensdoel naar Roeping

De onderste groene bol van Purpose (doel) is voor de helft rood. Dat komt omdat de bol ook deel uit maakt van de Venusreeks (link), een reis, die verder naar binnen spiraalt. De Venusreeks vertelt hoe jij met relaties omgaat. Dit hoeven niet per se liefdesrelaties te zijn, want het zegt ook veel over familie-, werk- en vriendschapsrelaties. Voor mij was de venusreeks de moeilijkste reis, die ik nog regelmatig herhaal om dieper tot mijn eigen kern door te dringen. Aan het einde van de Venusreeks, bij de Core-Wound, is het bolletje voor een deel blauw.

De Core Wound, wordt ook wel de Vocation genoemd, je Roeping. Hier begint het laatste deel van het Gouden Pad, de Parelreeks. Deze reeks zegt hoe je jouw persoonlijke ellende, maar ook jouw talenten in kan zetten om jouw levenswerk te voltooien. Je ziet op de afbeelding, dat het bovenste bolletje, waar we beginnen, ook voor de helft blauw is. Daar eindigt het Gouden Pad ook. Wanneer je dichter bij jezelf komt, wordt jouw Levenswerk ook jouw ‘merk’, jouw unieke ‘Brand’, iets waar je in jouw eigen uniekheid trots op mag zijn.

Anne Marie’s ‘Brand’ en Levenswerk

Mijn eigen levenswerk en ‘brand’ leer ik dankzij de Gene Keys steeds nauwkeuriger vorm te geven. Voor mij staat de 43.1 voor creativiteit en een unieke manier van denken. Ik denk vaak zo uniek, dat mijn levenswerk (en merk) erop gericht is, dat ik moet accepteren, dat de meeste mensen mij niet altijd meteen goed begrijpen. Binnen de Human Design staat de 43.1 voor geduld. Ik moet geduld hebben met anderen, mijn boodschap steeds vaker in hapklare brokjes geven, zodat ik de mensen de mogelijkheid geef om mijn informatie op een prettige manier te verwerken. Het internet is voor mij een grote uitdaging, want hoe meer ik weet, hoe lastiger het wordt uitleg te geven aan een nieuw publiek. Ik heb wel gemerkt, dat hoe meer ik met beeld communiceer, hoe beter mijn boodschap aankomt. Vandaar, dat ik dit jaar ook ben begonnen met zeefdrukken. Aan je levenswerk blijf je echter je hele leven schaven, omdat je altijd wel periodes van Schaduw in je leven blijft ervaren. De kunst is om steeds weer de lichte zijde, de Gave terug te vinden, waardoor je soms ook vonkjes van jouw Siddhi kunt onderscheiden.

  • Wil jij graag weten hoe jouw persoonlijke Gene Keys profiel eruit ziet? Hier kun je hem gratis berekenen.
  • Voor een korte omschrijving van de nummers in de bollen, kun je dezelfde nummers als in jouw profiel aanklikken op onze homepage.

Lees hier over de oorsprong van de Gene Keys.

Lees hier meer artikelen over Human Design en de Gene Keys.