Kameel, totemdier van de 19de Gene Key

De energie van de 19de Gene Key beweegt vanuit de Schaduw van Co-afhankelijkheid naar de Gave van Sensitiviteit. Vervolgens gaat deze naar de Siddhi van Opoffering. De kameel is totemdier van de 19de Gene Key.

Kamelen en dromedarissen leven meestal in droge gebieden zoals woestijnen in Afrika en Azië. Kamelen komen vooral voor in Azië. De dieren zijn erg geliefd als lastdier, want ze zijn sterk, hebben een enorm uithoudingsvermogen. Bovendien kunnen ze lang zonder water, wat erg handig is in de woestijn. Ze staan symbool voor uithoudingsvermogen, goedaardig, taaiheid en zelfstandigheid.

Kamelen in dromen

Volgens droompsychologen betekent een kameel in je droom, dat je op reis gaat, dat kan ook een figuurlijke reis zijn. De kameel wijst je erop dat je je doel kunt bereiken door je doorzettingsvermogen en hard werken. Volgens andere droomuitleggers wijst een kameel in je droom erop dat je je je te veel verantwoordelijkheden op problemen op je nek haalt. Je hebt de neiging om vast te houden aan je emoties in plaats van ze te voelen en los te laten. Je moet leren vergeten en los te laten.

Weer andere droomuitleggers zeggen, dat een kameel in je droom betekent dat je een goed persoon zult ontmoeten, met wie je een hechte vriendschap opbouwt. Een kameel met een vreemde kleur betekent voor mannen, dat ze een nieuwe partner tegenkomen. Ook kan een kameel het oplossen van een probleem aankondigen, als je je humor kunt inzetten. Een kameel met twee bulten kan ook slaan op financieel succes, maar een spugende kameel duidt daarentegen op een verlieslijdende zaak. Droomsymboliek is persoonlijk, beschouw de droomdieren altijd in combinatie met de andere symbolen en laat je gevoel hierbij leidend zijn.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

Dream Arc Totemanimal cursus
Meer info over de Dream Arc Totemanimalscursus van de Gene Keys