Kraanvogel, totemvogel van de 20ste Gene Key

De sierlijke kraanvogel is totemvogel van de 20ste Gene Key. Vanuit de Schaduw van Oppervlakkigheid via de Gave van Zelfverzekerdheid naar de Siddhi van Aanwezigheid. Wanneer de zon in de 20ste Gene Key en in het sterrenbeeld Tweelingen, staat is het lente. In deze periode trekken veel kraanvogels door Europa en vertegenwoordigen daarom deze Gene Key.

Symbool voor lang leven

In Japan beschouwt men de kraanvogel als gelukbrengend, als symbool van de eeuwige lente, dus een lang leven. Het feodale Japan beschermde daarom ook de kraanvogel. In de 19e eeuw, werd de bescherming van de kraanvogels stopgezet, wat hen bijna aan de grens van de uitroeiing bracht. Toch is het vouwen van kraanvogels daar nog steeds populair. Als iemand, volgens de traditie, 1000 origami-kraanvogels vouwt zal zijn wens tot gezondheid in vervulling gaan. Sinds de dood van Sadako Sasaki, slachtoffer van de atoombom op Hiroshima geldt dit ook voor een wens tot vrede. Ook in China ziet men de kraanvogel al een machtig symbool van gerechtigheid, een lange levensduur en de zon. En omdat kraanvogelmannetjes en -vrouwtjes elkaar levenslang trouw zijn, staan ze ook symbool voor huwelijksgeluk.


Kraanvogel in de droom

Interpretaties over kraanvogels in dromen lopen nogal uiteen. De meest voorkomende interpretaties zijn een voorteken voor jeugd, een lange levensduur, loyaliteit, vrijheid, gratie en evenwicht.

Maar het is altijd belangrijk om bij het duiden van je droom jouw eigen gevoel te volgen en ook de andere symbolen in je droom erbij te betrekken, om tot de juiste interpretatie te komen.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

De 20ste Gene Key is een van de acht melodieuze Gene Keys van de Delta-dans:  2057502759622 en 12.

⭑ De kraanvogel is gezeefdrukt door Anne Marie de Haan.

Petra Stam Krachtdieren
Petra Stam Krachtdieren
Meer info over de Dream Arc Totemdierencursus van de Gene Keys