Zeehond totemdier van de 55ste Gene Key

De zeehond is totemdier van de 55ste Gene Key. De energie van deze Gene Key beweegt zich vanuit de Schaduw van Slachtofferschap naar de Gave en Siddhi van Vrijheid.

De zeehond staat volgens de Noordwest-Europese culturen voor verandering, bescherming en lucide dromen. We kunnen veel teweeg brengen met onze dromen, ook al lijkt het soms ver gezocht. Het is tijd om onze dromen te volgen.

De zeehond leeft in de zee, maar baart kinderen op het land, wat symbool staat voor de droom (in het water), die realiteit wordt (op het land). In de Keltische mythologie komen de zogenaamde Selkies voor, half mens, half zeehond. Sommige clans beweren, dat afstammen van de Selkies, die een diep contact hebben met de dierenwereld. Mensen en dieren zijn namelijk veel meer met elkaar verbonden, dan dat veel mensen zich realiseren. De mens is immers ook een diersoort. Het is goed voor de mensen om zich meer in te leven in andere diersoorten.

Dromen

Wanneer je droomt over een zeehond, nodigt dit dier je uit om vrijheid te zoeken in speelsheid. Het kan ook betekenen dat jij iets uit verschillende hoeken kunt bekijken. Je hebt immers contact met je onbewuste droomwereld. In de traditionele droomuitleg staat de zeehond eveneens voor geluk, trouwe vrienden, zekerheid in de liefde en spiritueel begrip.

Lees meer over de zeehond en andere krachtdieren in het boek Krachtdieren, Wijsheid en inspiratie uit het dierenrijk van Petra Stam.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

Dream Arc Totemanimal cursus
Meer info over de Dream Arc Totemanimalscursus van de Gene Keys