Muis, totemdier van de 13de Gene Key

De energie van de 13de Gene Key beweegt vanuit de Schaduw van Onenigheid naar de Gave van Oordeelsvermogen. Vervolgens gaat deze naar de Siddhi van Empathie.  In de Human Design heet deze poort De gemeenschap van de mens – de luisteraar . De muis is het totemdier van de 13de Gene Key.

Muizen, die kleine ongenode gasten, zien veel mensen als ongedierte. Daarom lijkt de muis in eerste instantie geen krachtdier. Maar hoe klein dit beestje ook is, het heeft interessante eigenschappen. Muis vertelt je om niet alleen op de details te letten, maar ook op het grotere geheel. Probeer niet teveel verstrikt te raken in muizenissen, kleine bijzaken. Muis is de wijsneus onder de dieren en symboliseert daarmee het tijdperk van specialisering. Muizen hebben een uitgesproken gevoel voor gevaar, omdat hij voor veel andere dieren voedsel is. Hij is ook in staat zichzelf pijlsnel in veiligheid te brengen. Mensen met muisenergie zijn voorzichtig, zorgvuldig, ordentelijk en goed georganiseerd. Ze kunnen een situatie uiterst goed bekijken en dan bliksemsnel reageren.

Dromen

Droom je over muizen? Droomexpert Georg Fink zegt dat wanneer we knaagdieren tegenkomen in onze dromen, dat er iets aan ons knaagt. Ze proberen symbolisch voedsel van ons te stelen uit onze zielewereld. Het kan duiden op verborgen verdriet of angst om levenskracht te verliezen. Muizen kunnen in dromen van mannen ook symbool staan voor het vrouwelijke geslachtsdeel. De muis symboliseert ook de neiging zich met teveel dingen te bemoeien. Maar droomsymboliek is persoonlijk, beschouw de droomdieren altijd in combinatie met de andere symbolen en laat je gevoel hierbij leidend zijn.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

Heike Owusu Indiaanse Symbolen
Dream Arc Totemanimal cursus
Meer info over de Dream Arc Totemanimalscursus van de Gene Keys