Zwaan, totemvogel van de 22ste Gene Key

De Zwaan is het symbool van kracht en schoonheid en zuiverheid in de ziel. Daarom is de zwaan totemvogel van de 22ste Gene Key. De energie van de 22ste Gene Key beweegt vanuit de Schaduw van Ontering via de Gave van Hoffelijkheid naar de Siddhi van Genade.

Bij de Kelten en de Germanen bestaan er verhalen, waarbij mensen in zwanen veranderen. Denk aan de sprookjes het Zwanenmeer, de Zeven Zwanen en de Zwanenridder. Maar het verhaal van het lelijke eendje dat uiteindelijk in een zwaan verandert staat nog het meest symbool voor de 22ste Gene Key. Het is het verhaal van innerlijke transformatie, dat veel mensen met deze Gene Key in hun geboortechart herkennen. Het is namelijk heel makkelijk om aardig te blijven tegen mensen die vriendelijk zijn. Maar we laten ons heel makkelijk boos maken door mensen, die negatief doen. Maar wanneer we oprecht hoffelijk zijn tegen mensen, ook al doen ze negatief, dan generenen we een hogere trillingsfrequentie. Hierdoor kunnen we mensen positief beinvloeden, wat effect heeft op het algehele welzijn van mensen en de wereldvrede. Positieve gedachten kunnen alleen al een milder klimaat veroorzaken. Sommige indianenstammen zien de zwaan onderworpen is aan het plan van de Grote Geest. De zwaan kan schouwen in de droomtijd, de ruimte aan gene zijde van de wereld der zinsbegoochelingen. Mensen die zwanenkracht bezitten, kunnen in de toekomst zien, omdat ze het plan van de Goddelijke Kracht toelaten.

Dromen

Droomspychologen zoals Georg Fink zien dat de zwaan ook ergens anders symbool voor kan staan. Droom je over een zwaan, dan kan dat betekenen, dat je droomt over een liefdespartner, die je nooit iets zal vragen. Dit verwijst naar het sprookje van de Zwanenridder, die niet aan de prinses, zijn vrouw, mag vertellen dat hij eigenlijk een zwaan is. Zodra zij het toch aan hem vraagt, sterft hij. Zwanen hebben een vaste partner en staan erom bekend dat ze voor elkaar vechten tot de dood. Een aanvallende zwaan in je droom duidt op onheil en een zwanenzang duidt op een periode, die afloopt. Maar het is altijd belangrijk om bij het duiden van je droom jouw eigen gevoel te volgen en ook de andere symbolen in je droom erbij te betrekken, om tot de juiste interpretatie te komen.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

Moeder van de Gene Keys

De 22ste Gene Key wordt ook wel de Moeder van de Gene Keys genoemd. Zij is de hoofdsleutel van de Zeven Heilige Zegels en vormt ook de hoofdsleutel van de acht melodieuze Gene Keys van de Delta-dans: 20, 57, 50, 27, 59, 6, 22 en 12.

Petra Stam Krachtdieren
Petra Stam Krachtdieren