Giraf, Totemdier van de 17de Gene Key

De energie van de 17de Gene Key beweegt vanuit de Schaduw van Opinie via de Gave van Verziendheid naar de Siddi van Alziendheid. De giraf is het totemdier van de 17de Gene Key.

Met zijn lange nek kan de giraf boven de andere dieren uitstijgen en heeft zo een breder overzicht op de wereld. Als totemdier kijkt hij boven het alledaagse leven uit, overstijgt kleinigheden en ziet wat er werkelijk toe doet. Is giraf jouw totem, dan kijk je verder dan de andere mensen. Mogelijk krijg je boodschappen via helderzienheid of helderhorendheid. Geef ze dan door. De giraf is er niet alleen om zijn vooruitziende blik te delen, maar ook om voor zichzelf op te komen.

Ook al is de giraf van nature een vriendelijk dier, maar als het moet kan hij doden, wanneer hij bijvoorbeeld door mensen wordt belaagd of door een leeuw wordt aangevallen. Mannelijke giraffen dagen elkaar uit, door met hun hoorntjes tegen elkaar te botsen. De mannetjes vechten regelmatig met elkaar om te bepalen wie de sterkste is. Dat gebeurt met een potje nekworstelen. Ze draaien hun nekken om elkaar heen en proberen de tegenstander met het voorhoofd en de hoorns flinke klappen te verkopen.

Dromen

Komt er een giraf in je droom voor, dan heb je behoefte aan een totaaloverzicht van een situatie of project. Neem een ruimere opvatting over je leven en waar het naar toe gaat. Over het algemeen zijn de dromen waarin giraffen verschijnen een goed voorteken en bij vele gelegenheden gaan ze vooruit belangrijk bericht Of een verrassing in het leven. Op andere momenten geeft dromen over een giraf aan dat je de bewaarder bent van een groot geheim. Het kan ook zijn dat je alleen het beste voor jezelf uitkiest. Maar het is altijd belangrijk om bij het duiden van je droom jouw eigen gevoel te volgen en ook de andere symbolen in je droom erbij te betrekken, om tot de juiste interpretatie te komen.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

Petra Stam Krachtdieren
Petra Stam Krachtdieren