De Korhoen totemvogel van de 50ste Gene Key

De korhoen is totemdier van de 50ste Gene Key, en vertegenwoordigt zelfs de heilige staat van de Siddhi: Harmonie. Dat is wel apart, want korhoenders zijn pittige beestjes, die vreemde wezens, zoals mensen met veel elan te pakken nemen. Overeenkomst zie ik wel binnen de Human Design, waar de 50ste Poort deel uitmaakt van het kanaal van (op)voeden. Korhoenders zijn namelijk zeer beschermende ouders.

Een andere overeenkomst met de 50ste Gene Key is ritme en muziek. Korhoenders staan bekend om hun spectaculaire paringsdans, vandaar dat deze vogel in Indiaanse stammen symbool is voor heilige ritmes. Bij veel indianenstammen en sjamanistische culturen zijn dansen en drummen krachtige manieren om bepaalde energie op te roepen en om een andere staat van bewustzijn te creëren en in een trance te geraken. Vaak zijn dit cirkel of spiraalvormige dansen waar bij mannelijke en vrouwelijke energie samenvloeien. De cirkel staat eveneens symbool voor de zon. Met dansen kun je controle krijgen over emotionele impulsen, waardoor je boven je lagere energie kunt uitstijgen. Dit is waar de korhoen symbool voor staat.

Heilige spiraal

De dans van de korhoen symboliseert de heilige spiraal, zoals bij een kolk of een tornado, die van buiten naar binnen draait. Naar het midden draaiend ben je in staat je innerlijke visie te zien of in een soort staat van verlichting te komen.

De spiraal is een oeroud symbool, dat een universele mystieke betekenis heeft in allerlei culturen in de hele wereld. Zo vinden we dit symbool terug in oude Keltische opgravingen en bij de Maori’s in Nieuw Zeeland. De spiraal komt ook voor in de natuur, kijk bijvoorbeeld naar een opgekruld varenblad of slakkenhuis. De vorm verwijst ook naar de gulden snede, de heilige geometrie van de natuur. Deze werd ruim 800 jaar geleden ontdekt door de geleerde Fibonacci. En muziek bestaat eveneens uit harmonieuze geometrie.

In spiritueel opzicht staat de spiraal voor het proces van leven, loslaten en weer herboren worden: de beweging die je maakt in het proces van verdieping. Elke keer kom je weer dezelfde obstakels en patronen tegen, maar op een dieper niveau of vanuit een andere hoek. Het Gouden Pad van de Gene Keys is ook een spiraalvorm, waarbij je je steeds diepere lagen van jezelf ontdekt en daardoor jezelf en je oude patronen kunt helen.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

De 50ste Gene Key is een van de acht melodieuze Gene Keys van de Delta-dans:  2057502759622 en 12.

De zeefdruk is gemaakt door Anne Marie de Haan.

Dream Arc Totemanimal cursus
Meer info over de Dreamarc Totemanimalscursus van de Gene Keys