Luipaard en jaguar Gene Key 64

Het luipaard en de jaguar zijn allebei totemdieren van Gene Key 64, maar deze dieren zijn niet met elkaar verwand. Bovendien komt het luipaard voor in Azië en Afrika en de jaguar in Latijns-Amerika. De jaguar is gemiddeld 45 kg zwaarder, een stuk steviger gebouwd dan de luipaard en heeft een bredere kop. Jaguars hebben meestal grotere rozetten met vlekken in het midden en het luipaard heeft effen rozetten zonder centrale plek in het midden. Luipaarden doen er alles aan om niet door het water te hoeven gaan, maar jaguars kunnen echt genieten van een verfrissend bad. Daarnaast is de jaguar veel krachtiger dan het luipaard en kan hij zelfs leeuwen en tijgers verslaan.

Symboliek van het luipaard

Poort 64 staat voor de Voltooiing – Verwarring. Oorspronkelijk is dit het 64ste hexagram van de I’Ching: Voor de Voltooiing. De Gene Keys zien een ontwikkeling vanuit de Schaduw van Verwarring naar de Gave van Voorstellingsvermogen. Vervolgens gaat deze naar de Siddhi van Verlichting. De 64 ste Gene Key is de laatste Gene Key, maar staat niet voor voltooiing, maar voor een stadium daarvoor, of weer voor een nieuw stadium, omdat de tijd niet rechtlijnig is, maar een cyclus. Het luipaard symboliseert eveneens een periode van wedergeboorte na een periode van radicale verandering.

Het dier staat voor het genezen van diepe wonden, het oplossen van oude problemen door het terugwinnen van je verloren macht. Deze grote kat herinnert je eraan dat je veel middelen tot je beschikking hebt en dat deze middelen fysiek, mentaal, psychisch, emotioneel en spiritueel kunnen zijn.

Vlekken

In Engeland bestaat het gezegde: “a leopard never changes its spots”. Dat betekent dat je je zwaktes en negatieve eigenschappen niet kunt wegpoetsen, maar wanneer je ze kunt accepteren, dan kun je ze als sterke punten inzetten. Luipaard vertelt je dat je je niet moet verstoppen vanwege je eigen waargenomen zwakheden, maar je moet je kracht inzetten om je dromen te verwezenlijken. Heb vertrouwen in jezelf en je vindt automatisch het juiste pad. Luipaarden zijn geduldig en volhardend in het bereiken van hun doelen. Zo hebben ze de neiging om te plannen voor alle onvoorziene omstandigheden en kunnen ze van richting veranderen als dat nodig is.

Luipaarden respecteren van nature anderen in hun omgeving en hebben ook veel zelfrespect. Mensen met deze totem zijn zelfverzekerd, wijs en moedig in tijden van tegenspoed en hebben veel persoonlijke macht. Ze hebben de gave om de energie om hen heen in een constant en stabiel evenwicht te brengen.

IFA

Volgens het Afrikaanse orakel IFA is het luipaard het totemdier van Oshoosi (orisha van strategie). Dit komt omdat het luipaard zo’n strategische jager is. Het is zijn strategisch denken (niet alleen fysieke afmetingen), waardoor zijn jachtinspanningen superieur zijn aan die van de leeuw en de tijger. Oshoosi is de godheid van strategisch denken en toepassen.

Dromen

Wanneer je over een wild luipaard droomt, suggereert dit dat je uiteindelijk je huidige worstelingen zult overwinnen door doorzettingsvermogen. Als de grote kat in een kooi zit, symboliseert dit dat je gemakkelijk de obstakels zult verslaan. Wanneer je een luipaard doodt, heb je succes met je huidige projecten. Wanneer je in je droom door een luipaard wordt aangevallen, dan heb je waarschijnlijk teveel vertrouwen in je toekomstige succes.

De jaguar

De jaguar wordt door de indianen uit Latijns Amerika gezien als een heilig dier, dat symbool staat voor de God van de onderwereld, Vader Aarde of Maximon. Het is het symbool van de nachtelijke hemel, omdat hij onzichtbaar en onhoorbaar zijn prooi kan benaderen. Mensen geboren op een jaguar dag zijn vaak rijk en hebben het vermogen om andere mensen om de tuin te leiden en ongezien lastige situaties te ontglippen. Dit machtige dier wordt door de maya ook geassocieerd met magie, intuïtie, helderziendeid, genezen en opruimen. Hoewel jaguar anderen leest, is hij zelf niet zomaar te lezen.

Dromen over een jaguar

Droom je over een jaguar, dan staat dit voor een krachtige persoonlijkheid en paranormale gaven. Jaguar vertelt je om angst om te zetten in een hogere trilling en zo je ware kracht te herwinnen. Hij zet je aan om jouw kennis van de binnenwereld en andere dimensies in te zetten, om anderen te begeleiden. Laat echter geen onopgeloste zaken sluimeren! Laat je niet leiden door passies of verlangens, die jou niet (meer) helpen in jouw ontwikkeling.

De Gene Keys is een mix van verschillende spirituele en wetenschappelijke disciplines. Ook het wereldwijde sjamanisme biedt een schat aan wijsheden over dieren en hun symbolische eigenschappen. Zo corresponderen deze eigenschappen met de eigenschappen van de Gene Keys. Richard Rudd beschreef dit in de artikelen over de Droomboog. Lees hier meer over .

Dream Arc Totemanimal cursus
Meer info over de Dream Arc Totemanimalcursus van de Gene Keys