Aalscholver, totemvogel van de 9de Gene Key

De negende Gene Key maakt een beweging vanuit de Schaduw van Traagheid via de Gave van Vastberadenheid. Deze leidt uiteindelijk tot de Siddhi van Onoverwinnelijkheid. Het gaat niet zozeer om de overwinning van een gevecht in een oorlog, maar om de liefdevolle Onoverwinnelijkheid in kleine stapjes. De aalscholver illustreert dit en is daarom de totemvogel van de 9de Gene Key.

Richard Rudd schrijft, dat liefde het enige dat onoverwinnelijk is, in ons universum. Liefde geeft en kaatst alle negatieve krachten terug naar hun eigen bron. Zodra iemand deze Siddhi ervaart, dan straalt zijn leven van onoverwinnelijke liefde. Het heeft te maken met grenzeloosheid, het oplossen in andere vormen van leven. Hiermee ontsluit de verbondenheid met alles, wat tegelijkertijd ontwapenend en onoverwinnelijk is.

Vrijgevigheid

Net als het sterrenbeeld Boogschutter, waarin de 9de Gene Key valt, zijn de aalscholvers gulzig, maar ook vrijgevig. Aalscholvers zijn goede vissers en kunnen soms te grote vissen in een keer willen opeten. Soms proberen ze een vis 5x zo breed als hun nek door te slikken, wat niet altijd lukt. Ze eten zo’n 500 gram vis per dag! Wereldwijd wordt de aalscholver beschouwd als een geluksbrenger voor vissers. In deze video zie je hoe een chinese visser met een aalscholver vist. Het dier laat zich gewillig de gevangen vis uit de bek schudden. Het lijkt erop dat de vogel er geen moeite mee heeft om de vis te delen. Men zegt dat van iedere zeven vissen die een aalscholver vangt, hij er een cadeau doet. De kleine stapjes zie je ook terug in de samenwerking tussen Chinese vissers en de aalscholvers: de aalscholver wordt met veel geduld getraind om steeds een voor een vissen te vangen.

Droomwereld

De aalscholver beweegt zich in het water, op de aarde en in de lucht. Hiermee staat hij symbool voor de toegang tot verschillende dimensies van de werkelijkheid. De Noongar Aboriginals uit West-AustraliĆ« geloven dat de bonte aalscholver ( medi ) verantwoordelijk is voor het transport van zielen van overledenen. Zij brengen hen over en onder de westelijke zee naar hun laatste rustplaats ( Kurannup ). Medi kan worden vertaald als ‘agent’ of ‘medium’, als als intermediair tussen de levende wereld en het hiernamaals. Naast diepe spiritualiteit heeft de aalscholver een praktische ‘down to earth’ mentaliteit. Droom je over een aalscholver? Dan krijg je een belangrijke boodschap uit andere dimensies, waar je in de praktijk mee aan de slag kunt. Het kan ook wijzen op een teken van groepsbewustzijn.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

Petra Stam Krachtdieren
Petra Stam Krachtdieren