Gene Keys en Human Design

Gene Keys en Human Design

Gene Keys en Human Design zijn een synthese van verschillende geestelijke, spirituele en esoterische stromingen. Het heeft elementen uit astrologie, de Chinese I Tjing, de Joodse Kabbala en de Vedische chakraleer, als ook de astronomie, de kwantummechanica, de biochemie en de genetica.

In 1992 publiceerde Ra Uru Hu, de Canadees Alan Robert Krakower zijn boek ‘The Human Design System’, een holistisch zelfkennissysteem, Bij Human Design-analyse worden planeten weergegeven in kaart, die je kunt vergelijken met een horoscoop. Ra noemde dit een bodygraph. De bodygraph toont de 64 hexagrammen van de I Tjing op verschillende plaatsen op het lichaam. Hiernaast zie je een voorbeeld in een mandala, over de twaalf tekens van de dierenriem heen. De illustratie is gemaakt door Irene Sniekers.

De Gene Keys zijn een vervolg op de Human Design, waarbij niet alleen persoonlijke groei, maar ook spirituele ontwikkeling centraal staan. Wat de Gene Keys voor jou betekenen, kun je terugvinden in jouw persoonlijke hologenetische profiel.

Betekenis van de Poorten en Gene Keys

Zowel de Gene Keys als het Human Design systeem is opgebouwd in 64 poorten, respectievelijk 64 Gene Keys, die allemaal een verschillende betekenis hebben. Afhankelijk van jouw geboortedatum, tijdstip en plaats hebben deze hexagrammen een bepaalde betekenis in jouw leven, persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Klik op de hexagrammen om te zien wat de betekenis ervan is:

Poort 1Poort 2Poort 3Poort 4Poort 5Poort 6Poort 7Poort 8
Poort 9Poort 10Poort 11Poort 12Poort 13Poort 14Poort 15Poort 16
Poort 17Poort 18Poort 19Poort 20Poort 21Poort 22Poort 23Poort 24
Poort 25Poort 26Poort 27Poort 28Poort 29Poort 30Poort 31Poort 32
Poort 33Poort 34Poort 35Poort 36Poort 37Poort 38Poort 39Poort 40
Poort 41Poort 42Poort 43Poort 44Poort 45Poort 46Poort 47Poort 48
Poort 49Poort 50Poort 51Poort 52Poort 53Poort 54Poort 55Poort 56
Poort 57Poort 58Poort 59Poort 60Poort 61Poort 62Poort 63Poort 64

De psychologie van de I’Ching

De I’Ching is een wereldberoemd orakel, dat Chinese wijsgeren en edellieden al eeuwenlang raadpleegden om belangrijke beslissingen te nemen. Ook tegenwoordig gebruiken nog steeds veel mensen de I’Ching. De psychologie van de I’Ching was de basis van de Human Design- en de Gene Keys-beweging.

Human Design

Het Human Design systeem is een mix van de I’Ching, de westerse astrologie, de Indiase veda. Ook de Joodse kaballa, de moderne psychologie en de genetica zijn hierin verwerkt. Ra Uru Hu, de geestelijke vader van dit systeem kreeg in 1987 een mystieke ervaring met een stem. Deze gaf hem gedurende acht dagen de informatie door over de Human Design. Ra Uru Hu ontwierp daarop de Rave I’Ching, de basis van de Human Design en werkte deze uit. Veel mensen hebben zichzelf beter leren kennen met Human Design en begrijpen nu beter hoe wij van elkaar verschillen. Het biedt diepe inzichten in onze eigen psychologie en geeft strategische technieken om correcte beslissingen te maken.

Gene Keys

De mysticus en dichter Richard Rudd was een van de studenten van Ra Uru Hu in de jaren negentig. Hij ging in de leer bij diverse spirituele leraren en ondervond dat de spirituele lessen in de Human Design ontbraken. Rudd bedacht de Gene Keys. Hier krijgen studenten van het leven handvatten krijgen om zowel op persoonlijk als spiritueel vlak te groeien.

Officiële website van Human Design: www.jovianarchive.com

Officiële website van de Gene Keys: www.genekeys.com

Lees hier wanneer de zon in een Gene Key en gerelateerd sterrenbeeld staat.

Lees hier meer artikelen over Human Design en de Gene Keys.