Lama, totemdier van de 42ste Gene Key

De energie van de 42ste Gene Key beweegt vanuit de Schaduw van Verwachting, via de Gave van Onthechting naar de Siddhi van Viering. Totemdier van de 42ste Gene Key is de Lama.

De lama werd tussen de 4000 en 5000 v.Chr. gedomesticeerd door de Inca’s. De lama is een ideaal lastdier in de bergen: hij kan overleven tot op 4000 meter hoogte en 25 tot 60 kilogram dragen over een afstand van 15 tot 30 kilometer per dag. Door lama’s als lastdier te gebruiken, konden de Inca’s handel bedrijven over grotere afstanden. Een lama staat bekend om zijn typische reactie tegenover (vermeend) gevaar, namelijk spuwen in de richting van zijn belager. Het uitgespuwde mengsel is afkomstig van de voormagen.

Symboliek

Een lama staat voor vertrouwen, kracht en doorzettingsvermogen. De lama herinnert je eraan dat je je dromen alleen door hard werken en doorzettingsvermogen kunt realiseren. Je hebt het vermogen om je aan te passen aan elke situatie waarin je je bevindt. Weet dat je, welke last je ook draagt, je je doel kunt bereiken. Tevens wijst de lama erop dat je grootste focus jezelf moet zijn en dat persoonlijke groei en je verbinding met je ziel de hoogste prioriteit heeft. Als je erop staat je hart te volgen in plaats van je ego, zul je alle beloningen krijgen waarnaar je op zoek bent.

Dromen

Droom je over een lama, dan kan het zijn dat je je teveel zorgen maakt en te veel problemen met je meedraagt. Droomsymbolen zijn echter persoonlijk, je moet altijd de symbolen met elkaar in context zien en het gevoel dat je erbij hebt.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

Meer info over de Dream Arc cursus van de Gene Keys