De Gnoe, de 15de Gene Key en de Schumann resonantie

De gnoe is totemdier van de 15de Gene Key. Hij leeft in grote kudden op de grasvlakten van zuidelijk en oostelijk Afrika. Het dier is al vrij snel na de geboorte een goede renner en legt zo`n duizenden kilometers per jaar af. Ook zijn gnoes zeer belangrijk voor het ecosysteem, zeker nu met de opwarming van de aarde. Zo hebben grote kuddes gnoes ervoor gezorgd dat de ecologische balans het Serengeti National Park herstelde. Deze graasden al het dorre brandbare gras, waardoor jonge boompjes de kans kregen om te groeien. Hierdoor konden de wouden weer terugkeren zodat er weer vogels, olifanten en giraffen leven.

Natuurlijke hartslag

De 15de Gene Key is een belangrijke sleutel van Gaia, omdat deze direct toegang heeft tot de Schumann resonantie. De Schumann resonantie is de natuurlijke hartslag van de aarde, die veel langzamer gaat dan de snelheid waarop de moderne mens leeft. Daarom lijkt het alsof de 15de Gene Key saaier is dan de andere Gene Keys. Maar eigenlijk is het voor veel mensen beter voor hun eigen gezondheid en welzijn om het rustiger aan te doen, in het hier en nu te leven. Door te onthaasten, duurzamer en minder te consumeren, kunnen wij als mens het ecosysteem ook verbeteren.

Symboliek

De Gnoe is een onstuimig, vrolijk groepsdier, maar kan ook heel defensief worden wanneer bijvoorbeeld een een roofdier een kalf bedreigt. Het dier reageert heel snel en kan makkelijk ontsnappen in gevaarlijke situaties. Zo zijn er gnoes ontsnapt aan een groep aanvallende leeuwen en krokodillen! Gnoe wijst erop dat je niet alles in je eentje kunt doen, maar dat je de steun van de groep, zoals vrienden en familie nodig hebt.

Dromen

Wanneer je over een gnoe droomt, die door je tuin loopt, dan wijst dat op relaxt samenzijn met je familie. Rent de gnoe druk rondjes, dan heb je het eigenlijk te druk. De gnoe kan er ook op wijzen dat je meer tijd met je familie zou moeten besteden. Hij kan ook een beschermdier zijn tijdens lange reizen, of dat er een grote verandering in je leven komt, zoals een verhuizing. Gnoe staat bovendien symbool voor saamhorigheid. Met zijn allen kun je uiteindelijk meer aan dan in je eentje.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

Dream Arc Totemanimal cursus
Meer info over de Dream Arc Totemanimalcurus van de Gene Keys