Buffel, totemdier van de 45ste Gene Key

Van 7 tot en met 13 juni 2020 beweegt de zon door de 45ste Gene Key vanuit de Schaduw van Dominantie via de Gave van Synarchie naar de Siddhi van Communie. Het totemdier van de 45ste Gene Key is de buffel.

Buffel, waterbuffels of karbouwen komen voor in het zuidelijke deel van Azië en Afrika. Mensen gebruiken de karbouw vaak als trekdier en producent van melk, leer en vlees. Daarnaast berijden ze hen en gebruiken ze de waterbuffels voor stierengevechten in o.a. Vietnam.

Buffel of bizon

Er bestaat ook nog een Amerikaanse buffel, die eigenlijk bizon heet. De bizon ziet er ook anders uit, heeft onder andere een ruigere vacht dan de waterbuffel en komt juist voor in Europa en het Noordelijk deel van Azië. De waterbuffel, karbouw en de Amerikaanse buffel blijken ook niet met elkaar verwand te zijn.

Maar de symbolische betekenis van de buffel en de bizon mag je met elkaar vergelijken, omdat ons onderbewuste met archetypes werkt. Niet alle dieren zijn beschreven in de droomboog totem index. Maar wanneer we een dier tegenkomen in onze dromen, dat niet exact vertegenwoordigd is in deze codex, dan ligt de interpretatie van dat dier het dichtst bij een ander dier dat erop lijkt, legt Richard Rudd uit.

Symboliek

Het woord buffelen, heeft in het Nederlands een negatieve betekenis, zoals schranzen en massaal ergens overheen lopen. Een buffet nodigt uit tot buffelen en de festivalgangers buffelen over het grasveld. Deze betekenis heeft de buffel dus niet in relatie tot de 45ste Gene Key: Synarchie. Witte Buffel betekent in de Siberische Sjamanentraditie het heiligste dier. De verschijning van Witte Buffel is een teken dat gebeden verhoord worden, dat de heilige pijp geëerd wordt en dat voorspellingen zullen uitkomen. Witte Buffel kondigt een tijd van overvloed aan.

Dromen

Dromen zijn persoonlijk en de interpretatie van jouw droom kan niet 100% vastliggen met behulp van een dromenencyclopedie. Toch is het interessant om te kijken of een droomsymbool met de interpretatie van een droomverklaring resoneert. Zo zegt droomexpert Georg Fink, dat wanneer je over een buffel droomt, dat je in het dagelijks leven wordt geleid door je driften en je je instincten uitleeft. Zo nu en dan symboliseert de buffel de leergierigheid van de dromer. Maar maatgevender zijn de context waarin je iets droomt en ook jouw eigen gevoel bij een droom. Voelde je je blij, droevig, angstig of boos bij het wakker worden? Zijn er nog onbewuste thema’s, waaraan je wilt werken?

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

Dream Arc Totemanimal cursus
Meer info over de Dream Arc Totemanimalcursus van de Gene Keys