Bij, totemdier van de 44ste Gene Key

Binnen de Gene Keys is de bij totemdier van de 44ste Gene Key. Het staat symbool voor de angstsleutel van deze Gene Key. Droom je wel eens over bijen? Ben je bang dat ze je steken? Wanneer je in een droom bijen ziet, dan kan dat betekenen dat je juist sterke zenuwen hebt. De oude Grieken en Romeinen geloofden, dat wanneer een bij je in een droom steekt, dat je verliefd wordt. Of dat er een verandering in je leven plaatsvindt.

Bijen houden echter niet zo van veranderingen. Wanneer een imker bijvoorbeeld teveel honing of de koningin weghaalt, dan ontstaat er een probleem voor het hele bijenvolk. Hiermee verstoort hij namelijk de werk-leefomgeving van bijen. Het is belangrijk voor bijen dat hun team stabiel blijft en ze op een synergetische manier met hun omgeving blijven. De bij stelt jou de vraag: ben ik in synergie met mijn omgeving? Is mijn werk niet voor niets geweest en blijf ik daar nog gezond bij? Omdat de 44ste Gene Key de Gave van Teamwerk heeft en de Siddhi van Synergy, is het bijenvolk een mooie symbool voor de 44ste Gene Key.

Sociale dieren

Want in essentie zijn bijen hele sociale diertjes en keiharde werkers, die het beste voorhebben met hun omgeving. Dat ze kunnen steken heeft te maken met dat ze zich niet veilig voelen, maar de mens kan daar mee leren omgaan. Bijenfluisteraar en imker Jacqueline Freeman praat regelmatig met haar bijenvolken en gaat zelfs in t-shirt en zonder imkerhoed met haar oor tegen een volle bijenkast luisteren naar wat de bijen haar te vertellen hebben. Wanneer je als mens de bijen met respect tegemoet treedt, zonder dat je ze wilt uitbuiten, dan voelen ze dat aan en accepteren ze jou ook.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

De foto is gemaakt door Anne Marie de Haan

Dream Arc Totemanimal cursus
Meer info over de Dream Arc Totemanimalcursus van de Gene Keys