Wezel, totemdier van de 51ste Gene Key

De energie van de 51ste Gene Key beweegt vanuit de Schaduw van Agitatie via de Gave van Initiatief naar de Siddhi van Ontwaken. Deze Gene Key refereert aan de Poort van Schok en het 51ste hexagram van de I’Ching: de opwindende donder. De Wezel is totemdier van de 51ste Gene Key.

Muishond

Wanneer we aan een wezel denken, dan komt niet meteen het woord ‘initiatief’ naar boven. Een bekend Nederlands spreekwoord is namelijk ‘Zo bang als een wezel.’ En de Belgen noemen het beestje ook wel muishond. De wezel is namelijk het kleinste roofzoogdier ter wereld. Een vrouwtjeswezel weegt slechts 35 gram, nog lichter dan een veldmuis. Je denkt dan eerder aan een schuw dier dat zich ophoudt in zijn hol en wanneer het naar buiten komt, meteen wegrent zodra er een groter beest in de buurt is. Ook wanneer je naar het beestje kijkt, dan lijkt het eerder op een zachtharig knuffeltje, dan op een schokkende opwindende donderstraal.

Maar schijn bedriegt. De wezel is een pittig roofdiertje, die overdag en ‘s nachts niet alleen op kleine knaagdieren en kikkers jaagt, maar evengoed woelratten, reptielen en konijnen te grazen neemt. Veel van hun prooidieren zijn groter dan de wezel zelf. Bekijk hier een filmpje van de wezel in actie. Zelfs een kat en een wezel zijn aan elkaar gewaagd. Wezels zijn flinke eters, want ze eten ongeveer een derde van hun lichaamsgewicht aan voedsel per dag.

Ra Uru Hu

Heike Owusu, expert op het gebied van Indianen en natuurvolken schrijft dat mensen met wezel-energie vaak worden onderschat. Zo ook Ra Uru Hu, geestelijk vader van de Human Design, die zijn zon in 51ste Poort had. Hij vertelt in een van zijn college’s over groepsenergie (Penta’s), dat zijn familie hem nooit echt serieus heeft genomen. Maar wezel-mensen zien veel kleine details, die grote gevolgen kunnen hebben. Een wezel blijft op de achtergrond, omdat ze vaak discreet zijn. In het zakenleven zijn ze meestal niet te verslaan, omdat ze door hun scherpe waarnemingsvermogen altijd weten wat de concurrent van plan is. Vaak voelen mensen met wezelenergie zich medeverantwoordelijk voor dingen, die ze bij anderen waarnemen. Je kunt wezelenergie oproepen om de achtergronden van een probleem te achterhalen.

Dromen over een wezel

Volgens populaire droommuitleggers staat een wezel in je dromen symbool voor je gebrek aan vertrouwen in anderen. Het zou ook kunnen betekenen dat je je bedrieglijk gedraagt. Binnen de Gene Keys kan de wezel staan voor de schaduwkant van de 51ste Gene Key, dus dat je binnen een bepaalde context een laffe houding hebt, die je zou moeten overwinnen. Ook kan het betekenen dat je je vijandiger opstelt omdat er een gebrek aan zelfrespect is, dat je op anderen projecteert. Het zou kunnen betekenen dat je je eigen creatieve onafhankelijkheid zou moeten aanboren om tot een innerlijk ontwaken te komen. Maar het is altijd belangrijk om bij het duiden van je droom jouw eigen gevoel te volgen en ook de andere symbolen in je droom erbij te betrekken, om tot de juiste interpretatie te komen.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

Dream Arc Totemanimal cursus
Meer info over de Dream Arc Totemanimalscursus van de Gene Keys