Leeuw, totemdier van de 25ste Gene Key

De energie van de 25ste Gene Key beweegt vanuit de Schaduw van Vernauwing via de Gave van Acceptatie naar de Siddhi van Universele Liefde. In de originele I’Ching heet het 25ste hexagram De Onschuld. Ook in de Human Design is dit de Poort van de Onschuld, de geest van het zelf. Totemdier van deze Gene Key is de Leeuw.

Ook al zijn de Human Design en de Gene Keys voor een deel afgeleid van de traditionele westerse astrologie, de 25ste Gene Key valt niet in het sterrenbeeld leeuw. Deze valt echter in de 25ste Poort of Gene Key tussen 28.15 graden Vissen en 3.25 graden Ram. Het totemdier Leeuw heeft namelijk veel meer eigenschappen dan het sterrenbeeld Leeuw zelf. Het archetype van de Koning van de Dieren dekt veel meer dan ‘slechts’ de 25ste Gene Key. Denk maar aan de verschilende verhalen die over leeuwen geschreven zijn. In The Lion King hebben de leeuwen bijvoorbeeld verschillende karakters, die niet allemaal bij het sterrenbeeld Leeuw passen.

Aslan en Narnia

Aslan The Chronicles of Narnia
De leeuw Aslan uit de Narnia Kronieken

Een leeuw die heel treffend de Universele Liefde 25ste Gene Key belichaamt is Aslan uit de Narnia Kronieken. Wanneer een groepje Engelse kinderen via een magische kledingkast in Narnia terechtkomen, ontmoeten zij de sprekende leeuw Aslan. Aslan is geen gewone leeuw, maar een soort spirituele gids, vergelijkbaar met een engel, die met grote wijsheid en liefde over Narnia regeert. Hij duikt steeds op, wanneer de kinderen in gevaar komen en hem roepen. Wanneer een gemene heks Aslan wil offeren, geeft hij zich over om zijn onderdanen te redden. Het is een vorm van acceptatie uit liefde voor de inwoners van zijn land.

In het verhaal van Aslan zijn overeenkomsten met de kruisiging en de universele liefde die Jezus Christus voelde voor de mensheid. Hij offerde zijn leven om de erfzonde van de mens teniet te doen. Daarna stond Jezus (symbolisch) op en leefde hij verder in het Christendom. Ook in het verhaal van Narnia staat Aslan na de moord weer op en blijft liefdevol de kinderen en de andere dieren uit zijn koninkrijk begeleiden. De Narnia Kronieken refereren aan het leven, alternatieve realiteiten, de dood en het leven na de dood. Zo ook verwijst het verhaal van Narnia naar de droomwereld als alternatieve realiteit.

Leeuw in de droom

Er zijn ontzettend veel interpretaties te vinden over de leeuw in de droom. Een veel voorkomende populaire uitleg is, dat dit duidt op macht, trots op het krachtige van een roofdier in jezelf. Volgens droompsycholoog Georg Fink betekent een leeuw in je droom dat je in je waaktoestand wordt overmand door passies, en je daar onder lijdt. Wanneer je over een trotse leeuw droomt, kan het betekenen, dat je op anderen neer kijkt en je moeilijk met anderen samen kunt leven.

Wanneer een leeuw jou bespringt, dan word je juist door een ander onder de voet gelopen. De leeuw kan creatieve krachten in je vrijmaken, maar ook destructieve agressie. Maar in verband met de 25ste Gene Key adviseert de leeuw je dat je liefdevol verantwoordelijkheid moet nemen ten opzichte van je ‘onderdanen’, zoals een Aslan dat zou doen. Maar het is altijd belangrijk om bij het duiden van je droom jouw eigen gevoel te volgen en ook de andere symbolen in je droom erbij te betrekken, om tot de juiste interpretatie te komen.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

Petra Stam Krachtdieren
Petra Stam Krachtdieren