Merel, totemvogel van de 57ste Gene Key

Van 8 tot en met 12 oktober staat de zon in Weegschaal en de 57ste Gene Key. Het is een tijd waarin de natuur overgaat naar de herfst. De energie beweegt vanuit de Schaduw van Onbehagen via de Gave van Intuïtie  naar de Siddhi van Helderheid. De totemvogel van de 57ste Gene Key is de Merel.

De merel moedigt ons aan om onze intuïtie volgen, om zo aanwijzingen en antwoorden te vinden, die voor ons persoonlijk gelden. Iedere keer wanneer ik een merel zie, dan moet ik denken aan mijn vriendin Elvira, die een aantal jaren geleden was overleden. Zij wist veel van krachtplekken in Nijmegen. Nu zijn er drie heuveltjes in het centrum van Nijmegen die de krachtplekken van de drievoudige godin vertegenwoordigen. Vlak na de dood van Elvira zag ik een merel precies in het midden van die drie heuveltjes. Ze hupte steeds een paar centimeter voor me uit en ging steeds op een ander takje zitten, totdat ik precies in het midden tussen de drie heuveltjes aankwam, zodat ik een foto van haar mocht maken.

Tussenwereld en tussentijd

Volgens de Keltische druïden zingt de merel ons toe terwijl de wereld om ons heen verandert, terwijl de tijd van het daglicht en het bewustzijn en de concrete wereld plaatsmaakt voor de maantijd van het onbewuste, de Andere Wereld. Interessant gegeven is dat de Merel het totemdier is van de 57ste Gene Key en de 57ste poort uit de dream rave.

De merel heet op zijn Keltisch Druid Dhubh, wat de Zwarte Druïde betekent. De Engelse naam blackbird verwijst hier nog naar. De merel zingt tijdens de avondschemering. En dat is de tijd van het tweeduister, een tijd waarin de ene werkelijkheid overgaat in de andere. Zulke tussentijden zijn heel belangrijk in de traditie der druïden. De merel zingt ons toe terwijl de wereld om ons heen verandert. De tijd van het daglicht en het bewustzijn en de concrete wereld maakt plaats voor de maantijd van het onbewuste. En de andere wereld verwijst ook naar de droomwereld en de wereld van het hiernamaals.

Onrustige slaap

Volgens droompsycholoog Georg Fink betekent een merel in de droom een goed bericht. De Merel is totemdier van de 57ste Gene Key en de 57ste poort is er ook een hele belangrijke uit de dream rave. Ra Uru Hu vertelt dat dit de 57ste Poort is van afstemming op de onrust. Iemand met deze pport in zijn dream rave chart kan erg gestoord kan worden door lawaai en geluidsoverlast. Deze mensen zijn erg frequentiegevoeligheid en heel veel dingen komen naar voren als geluid. Deze dingen kunnen naar voren komen als karakters die iets te zeggen hebben, inclusief jezelf binnen de context van het droomvlak.

Je raakt met deze poort verdwaald in de droomstaat, omdat je afgestemd bent op de onrust, wat erg ongemakkelijk is op het astrale vlak. Het is belangrijk om te ontwaken, om jezelf te bevrijden van de conditionering (programmering). Van oudsher interpreteerden wijze mannen, priesters, orakels en profeten dromen als voortekenen en voortekenen. Maar Ra Uru Hu zegt dat veel mensen droomsymbolen te pas en te onpas zien als tekenen van God of iemand anders. Dat de niet-zelf-geest een klein stukje informatie neemt en verandert in een persoonlijke mythologie en je eindigt met droominterpretatie volgens het collectieve onbewustzijn. En we waarderen of begrijpen niet waarom we droomscenario’s hebben zoals we dat doen. Een praktisch advies geeft Ra Uru Hu er niet bij.

Yoga Nidra en Lucide Dromen

Maar er zijn diverse mogelijkheden om met je onbewuste aan de slag te gaan, om zo je innerlijke balans te vinden. Toen ik van de zomer last kreeg van heftige dromen, ben ik begonnen met yoga nidra. Dit is een meditatievorm, waarbij je staat tussen waken en dromen kunt verlengen. In die staat kun je stukken uit je onderbewuste helen. Daarnaast helpt deze yoga vorm om beter en uitgeruster te slapen.

Het zou mensen die onrustig slapen (en de 57ste Gene Key hebben) kunnen helpen aan een betere nachtrust. Yoga nidra ondersteunt goed bij lucide dromen. Ik heb zelf gemerkt dat sinds ik bezig ben met yoga nidra, dat ik het wakker worden kan uitstellen. Zo kan ik heel bewust met mijn onrustige droomsymbolen tijdens een lucide droom in dialoog kan gaan. Ik creër zo niet alleen meer innerlijke rust , maar het is me zelfs tot twee keer toe gelukt om van een vervelende spanningshoofdpijn af te komen.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

De 57ste Gene Key is een van de acht melodieuze Gene Keys van de Delta-dans:  2057502759622 en 12.

De zeefdruk is gemaakt door Anne Marie de Haan

Dream Arc Totemanimal cursus
Meer info over de Dream Arc Totemanimalscursus van de Gene Keys