Ooievaar, totemdier van de 53ste Gene Key

De ooievaar associëren de mensen van oudsher met vruchtbaarheid. Maar de ooievaar, totemdier van de 53ste Gene Key staat ook voor geluk, een lang leven en voorspoed. Niet voor niets symboliseert de ooievaar dan ook de Siddhi van Superovervloed, de staat voorbij de overvloed. In deze fase doen we het rustiger aan en groeien we minder hard. We groeien door anderen te helpen. Superovervloed betekent niet, dat we nog meer bezit vergaren. Het betekent slechts, dat we in een andere dimensie zijn. Wanneer we voldoende hebben om goed te kunnen leven, hebben we immers niet nog meer bezit nodig.

Droomsymboliek

Droom je over een ooievaar, dan heb je wellicht grootse plannen, die direct verband houden met het welzijn van familie, volgens droompsycholoog Georg Fink. Zie je een ooievaarsnest in een droom, dan betekent het niet dat er een kleine op komst is. Eerder duidt dit op de kinderen met wie je in het dagelijks leven te maken hebt.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

Dream Arc Totemanimal cursus
Meer info over de Dream Arc Totemanimalscursus van de Gene Keys