Hoe Richard Rudd de Gene Keys ontdekte

De mysticus Richard Rudd volgde al jarenlang les bij verschillende spirituele meesters over de hele wereld. In een Engelstalig introductiefilmpje legt hij uit, hoe hij de Gene Keys ontdekte. Hieronder kun je de vertaling in het Nederlands lezen:

In 1996, toen ik eind twintig was, leefde ik in een klein huisje in Zuid-Engeland. En op een ochtend werd ik wakker in een hogere staat van bewustzijn. Het was net alsof mijn hele lichaam een veld van licht was. En uit deze staat van zijn, die drie dagen en nachten duurde, bewoog ik door het Kosmische Veld van Waarheid. In die periode werden aan mij buitengewone dingen onthuld. In essentie zijn het deze Gene Keys, de codes, waarover je contempleert (nadenkt). En zodra je aan de contemplatie begint, komen de Gene Keys tot leven in jezelf. Ik ging als volgt te werk: ik doorliep de 64 facetten van bewustzijn. Deze ontvouwden zich op een gegeven punt als de (64) Gene Keys. Siddhi is een Sanskriet woord voor Goddelijke Gave of een verlichte ervaring. Er zijn 64 woorden voor de Gaven en 64 woorden voor de Siddhi’s.

Van conflict naar diplomatie

[Zo heb je ook 64 woorden voor de Schaduwkanten. Neem bijvoorbeeld de zesde Gene Key, deze beweegt vanuit de Schaduw van Conflict, via de Gave van Diplomatie naar de Siddhi van Vrede.]

Door deze specifieke lens leer je door middel van conflicten, je diplomatieke kanten te gebruiken. Hoe je de ander op een vriendelijke en empatische manier benadert. Hoe je luistert, hoe je je eigen verantwoordelijkheid neemt over jouw gedrag, zonder de ander daarvan de schuld te geven. Al deze dingen kunnen we ons eigen maken, wanneer we de kunst van diplomatie beoefenen. Dus vrede ligt verborgen in conflict. Dus het werkelijke doel van conflict is, om ons te leren terug te komen, in de hele cyclus, naar de Vrede.

Zo bewegen alle Gene Keys in ons binnenste. En we hebben een heel scala van deze frequenties tot onze beschikking. En toen ik dieper en dieper in deze draden, deze reeksen dook, realiseerde ik me dat ik met terugwerkende kracht door mijn bewustzijn reisde. Dus je moet stap voor stap teruggaan in jouw bewustzijn, alsof je een kluis opent. Maar als je dit echt contempleert, is het een levensechte ervaring. Het is een innerlijke houding, waaruit we eerst moeten ontwaken. Dat is wat de Gave behelst: het is een creatieve respons op de Schaduw, op het lijden. Iedereen die verantwoordelijkheid kan nemen voor zijn of haar schaduwkanten, is gezond bezig. Dit bloeit uiteindelijk grenzeloos op in de Siddhi’s. Het is het ultieme avontuur.

Bekijk hier het Engelstalige introductiefilmpje over de Gene Keys met Richard Rudd.

Lees hier meer artikelen over Human Design en de Gene Keys.

Lees ook meer over het Stenenalfabet van de Gene Keys.