De psychologie van de I’Ching

De I’Ching is een wereldberoemd orakel, dat Chinese wijsgeren en edellieden al eeuwenlang raadpleegden om belangrijke beslissingen te nemen. Ook tegenwoordig gebruiken nog steeds veel mensen de I’Ching. De psychologie van de I’Ching was de basis van de Human Design- en de Gene Keys-beweging.

Human Design

Het Human Design systeem is een mix van de I’Ching, de westerse astrologie, de Indiase veda. Ook de Joodse kaballa, de moderne psychologie en de genetica zijn hierin verwerkt. Ra Uru Hu, de geestelijke vader van dit systeem kreeg in 1987 een mystieke ervaring met een stem. Deze gaf hem gedurende acht dagen de informatie door over de Human Design. Ra Uru Hu ontwierp daarop de Rave I’Ching, de basis van de Human Design en werkte deze uit. Veel mensen hebben zichzelf beter leren kennen met Human Design en begrijpen nu beter hoe wij van elkaar verschillen. Het biedt diepe inzichten in onze eigen psychologie en geeft strategische technieken om correcte beslissingen te maken.

Gene Keys

De mysticus en dichter Richard Rudd was een van de studenten van Ra Uru Hu in de jaren negentig. Hij ging in de leer bij diverse spirituele leraren en ondervond dat de spirituele lessen in de Human Design ontbraken. Rudd bedacht de Gene Keys. Hier krijgen studenten van het leven handvatten krijgen om zowel op persoonlijk als spiritueel vlak te groeien.

Bekijk hier de 64 hexagrammen, klik erop en zie welke betekenissen hieraan verbonden zijn en welke sieraden en totemdieren hiermee in verbinding zijn gebracht.

Officiële website van Human Design: www.jovianarchive.com

Officiële website van de Gene Keys: www.genekeys.com

Lees hier wanneer de zon in een Gene Key en gerelateerd Sterrenbeeld staat.

Lees hier meer artikelen over Human Design en de Gene Keys.