Flamingo, totemvogel van de 25ste Gene Key

De energie van de 25ste Gene Key beweegt vanuit de Schaduw van Vernauwing via de Gave van Acceptatie naar de Siddhi van Universele Liefde. De flamingo is totemvogel van de 25ste Gene Key.

Over de afkomst van de naam Flamingo gaan verschillende theorieën rond die verband houden met de vurige Spaanse Flamenco tot aan de Vlaamse kleurrijke stoffen. Maar het heeft in ieder geval te maken met het kleurrijke verenkleed van de vogel. De roze-oranje vogel leeft veel bij het water en staat hiermee symbool voor de 25ste Gene Key die voor een deel in het waterteken vissen en de andere helft in het vuurteken ram valt. De vogels kunnen zowel vliegen als zwemmen! Daarnaast zijn het sociale dieren en leven ze in kolonies van duizenden vogels met elkaar.

Flamingo tranen

Flamingo tears

Flamingo’s spreken al eeuwenlang tot de verbeelding. De zanger van Spinvis zingt ook de mysterieuze tekst ‘Drink, drink, drink elke druppel leeg Kijk uit voor het geheim dat de flamingo heeft Wee, wee, wee wie haar tranen drinkt.’ De tranen van een flamingo? Er bestaat zelfs een drankje dat Flamingo Tears heet, wellicht verwijst Spinvis daar naar en heeft het niks te maken met de 25ste Gene Key. Maar de 25ste Gene Key gaat wel over lijden en liefhebben.

Er is voor zover ik weet ook geen verhaal over huilende flamingo’s bekend uit oude mythologieen. Maar flamingo’s werden in oude culturen wel gezien als boodschappers van de Goden. De oude Egyptenaren zagen flamingo’s als een personificatie van de zonnegod Ra. En in de Maya traditie beelden ze de flamingo af als een heler van het hart met helderziende inzichten.

De roos en de graal

De Siddhi van de 25ste Gene Key is de Universele Liefde. Tranen, lijden en liefde verwijzen naar wat Richard Rudd het symbool van de Roos en de Bokaal noemt. De roos staat natuurlijk symbool voor liefde en de bokaal staat symbool voor de Heilige Graal, waaruit Christus heeft gedronken vlak voor zijn dood. Tijdens de eucharistievieringen drinken Christenen de wijn ‘het bloed van Christus’ dat voor de mens is vergoten. ‘Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft’, schrijft Johannes de Evangelist. 

In navolging van Jezus kun je jouw en andermans pijn accepteren en voelen. Hoe meer je je hart opent naar andere mensen, hoe meer pijn je transformeert en hoe meer liefde je voelt, vertelt Richard Rudd. De 25ste Siddhi is daarmee de ultieme Graal voor alle zoekers naar onze originele natuur, die in onze schaduwen en wonden verborgen ligt. Iedereen in je leven maakt deel uit van jouw eigen innerlijke wond en het helen van die wond.

Dromen over flamingo’s

Dromen over een flamingo heeft minder met universele liefde te maken, maar zegt meer over jezelf volgens de meeste droominterpretaties. Vanwege de roze kleur kunnen flamingo’s verwijzen naar liefde, dat kan zowel zelfliefde als romantische liefde betekenen. Dromen over een flamingo betekent meestal iets positiefs. Een flamingo kan op succes wijzen. Een groep flamingo’s zegt vaak iets over jouw team. Maar het is altijd belangrijk om bij het duiden van je droom jouw eigen gevoel te volgen en ook de andere symbolen in je droom erbij te betrekken, om tot de juiste interpretatie te komen.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

Dream Arc Totemanimal cursus
Meer informatie over de Dream Arc Totemanimalcursus van de Gene Keys