Hond, totemdier van de 37ste Gene Key

De hond, totemdier van de 37ste Gene Key, kennen we als trouwe metgezel van de mens. Mensen zetten het dier al duizenden jaren geleden in bij de jacht, het schapendrijven en als waakhond. Het zit in de aard van de hond om de mens te dienen. Daarom staat hij ook symbool voor liefde en trouw. Maar zijn baas moet wel een rechtvaardige leider zijn, anders kan de hond de baas niet respecteren. Andersom moet je ook niet bij het dier de grenzen overgaan, want dan wordt het boos. Een hond heeft liefde nodig, kan er slecht tegen om alleen te zijn. Maar hij heeft ook behoefte om zijn wilde natuur in vrijheid uit te leven. De hond als totemdier van de 37ste Gene Key staat symbool voor de groepsbinding en de liefdevolle opoffering voor het groepsbelang. Hij vertegenwoordigt de Gave van Gelijkwaardigheid van de 37ste Gene Key.

Hond als seksueel symbool

De hond als seksueel symbool. Jan van Eyck, Arnolfini portret, 1434.
Jan van Eyck, Arnolfini portret, 1434.

Ra Uru Hu, geestelijk vader van de Human Design beweging, noemt de 37ste Poort ook wel de Poort van de seksuele affectie of de knuffelpoort. Honden hebben ook heel veel lichamelijke aandacht nodig. En als je ze niet opvoedt, dan rijen ze tegen alles en iedereen op. De hond stond vaak op oude schilderijen symbool voor seksualiteit. Zo schilderde Jan van Eyck in 1434 een hondje op het huwelijksportret van Arnolfini en zijn zwangere bruid.

Droomsymboliek

Wanneer je over een hond droomt, kan dat ook wijzen op seksuele verlangens. Een hondebeet in de voet, is zelfs een waarschuwing voor animale hartstochten. Maar volgens droompsycholoog Georg Fink, slaat een angstige hond op een slecht geweten. En een mishandelde hond staat voor een minderwaardigheidscomplex. Maar draagt de dromer de hond in zijn armen, dan heeft hij zijn driften onder controle. Een blaffende hond is een waarschuwing voor gevaar.

Sjamanen en droompsychologen zien dieren als belangrijke symbolen, die ons vertellen over ons innerlijke landschap. Veel van die symbolen zijn universeel en komen voor in allerlei culturen over de aarde. Lees hier het uitgebreide vertaalde artikel over de dieren in relatie tot de Gene Keys van Richard Rudd.

Dream Arc Totemanimal cursus
Meer info over de Dream Arc Totemanimalscursus van de Gene Keys