De Delta Dans, de 22ste Gene Key en Human Design

Hier, in het hart van het deltaprogramma, waaraan ik deelneem, contempleer ik de de 22ste Gene Key. Het thema dat hierbij hoort is: genade in relaties, wat eigenlijk een nogal zwaar thema is.
De 22e Gene Key heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven, omdat ik deze Gene Keys in mijn noordknopen heb, zowel bewuste 22.3 (betovering) als onbewuste 22.5 (directheid). In de traditionele astrologie, valt mijn noordknoop op 17.50 graden Vissen.

☊ ♓


Voordat ik ooit van de Gene Keys of Human Design hoorde, heb ik mijn noordknopen bestudeerd in zowel de westerse als de vedische astrologie. De maansknopen geven de reis aan die een ziel maakt door de samsara van zijn of haar leven. De knopen wijzen op de crises en verlossing. Verlossing is leren over de karmische lessen in je leven en de noordelijke knooppunten wijzen de poorten naar de weg uit de samsara, hoe verlossing te verkrijgen. Voor mij is dit de 22ste poort door de 3e en 5e lijn, door betovering en directheid. En in Gene Key-termen is dit de uitweg van de Schaduw van Ontering, naar de Gave van Hoffelijkheid naar de Siddhi van Genade.

Human Design

In mijn Human Design is deze dubbel bezette mysterieuze 22ste poort tegelijkertijd mijn enige overbruggingspoort van de zonnevlecht naar mijn gedefinieerde keel. Het andere uiteinde van de brug is de 12e poort, die niet is gedefinieerd in mijn kaart. Dit is de reden waarom genade in het omgaan een belangrijke rol speelt in mijn hele leven en ook in mijn persoonlijke samsara in mijn vorige en toekomstige levens. Ik voel me altijd aangetrokken tot mensen en situaties die de 12e poort vertegenwoordigen, om me weer heel te laten voelen. Het blijkt dat ik echt naar mensen moet luisteren. Niet alleen luisteren naar hun woorden, maar ook naar hun bedoelingen en hun behoeften.

Een goed voorbeeld is mijn lichamelijk (spastische) en geestelijk (psychotisch) gehandicapte cliënt, die eigenlijk de 12e poort heeft. Zolang ik voor haar werk, heb ik naar haar verhalen geluisterd, haar grillige woede tegen mensen, die geen idee hebben, die achteraf onschuldig bleken te zijn. Ze heeft ook leugens verteld over mijn collega’s en mij, die we hebben besproken. De afgelopen twee jaar heb ik me wanhopig afgevraagd waarom ze al die gemene dingen zegt? Waarom heb ik hier last van? Hoe kan ik leren hiermee om te gaan, zonder al te veel van streek te raken? Ik heb meerdere keren naar Richards audio geluisterd over de 22ste Gene Key, de Zeven Heilige Zegels, die de 22ste Gene Key bevatten. De belangrijkste boodschap van de 22ste Gene Key lijkt simpel, maar is he niet: “Wees niet het slachtoffer van andermans gedrag.

Solar Plexus en de 22ste Poort

Human Design
Dit is mijn Human Design chart met aan de rechter kant het bruine driehoekje, dat de solar plexus voorstelt

Dus het belangrijkste is om stabiel te blijven in mijn gevoel, dat zich bevindt in het derde chackra, de gedefinieerde zonnevlecht. Sinds een half jaar beoefen ik yoga nidra, een geweldige oefening, een slaapmeditatie, om heel diep in mijn eigen onderbewustzijn te komen, waar ik mijn innerlijke turbulentie kan opruimen en mijn innerlijke rust kan herstellen. (En ja ik heb ook de 6e poort in mijn zonnevlecht gedefinieerd).

Het helpt echt als ik een yoga nidra-sessie doe net voordat ik aan het werk moet met mijn grillige cliënt, die zelf niets kan en gewoon heel bang en gefrustreerd is dat andere mensen alles voor haar moeten doen. Ze zit eigenlijk gevangen in haar eigen lichaam en geest. En als ik erin slaag mijn innerlijke vrede te bewaren en tussen de regels van haar eigen waarheid te luisteren, ben ik in staat de vrede tussen ons beiden te bewaren. Nada te turpe, niets kan u schaden, zoals de beroemde St. Teresa van Avila ooit sprak …

De Delta Dans

Tijdens de wekelijkse Delta bijeenkomsten bespreek je iedere week een andere Gene Key en hoe deze zich in jouw leven manifesteert. De Delta bestaat uit een ervaring van 8 weken en nodigt je uit om samen met zes andere spelers van over de hele wereld te contempleren. In de eerste drie rondes van 8 weken speelt persoonlijk karma steeds de hoofdrol. Daarna ben je klaar om met een groep van 21 mensen het energieniveau naar een hoger plan te tillen. Lees hier meer over het Delta Programma.

De Gene Keys die aan bod komen zijn: 12, 22, 6, 59, 27, 50, 57 en 20.