Conditionering, familietrauma’s en aquariusenergie

Irene Sniekers combineert Human Design met Regressietherapie

Human Design is een interessant systeem, waarbij je meer zelfinzicht krijgt. Je krijgt niet altijd praktische hulp om innerlijke knelpunten op te lossen. Irene Sniekers combineert daarom Human Design met regressietherapie.

Het Human Design systeem is een mix van de I’Ching, de westerse astrologie, de Indiase veda, de Joodse kaballa, de moderne psychologie en de genetica. Ra Uru Hu, de geestelijke vader van dit systeem kreeg in 1987 een mystieke ervaring met een stem gedurende acht dagen. Deze gaf hem de informatie door over Human Design. Hij bedacht daarom de Rave I’Ching, de basis van de Human Design, die hij in de jaren die daarop volgden uitwerkte. Veel mensen hebben zichzelf beter leren kennen met Human Design en begrijpen nu beter hoe mensen van elkaar verschillen. Het biedt diepe inzichten in onze eigen psychologie en geeft strategische technieken om correcte beslissingen te maken. Zo wordt je leven een stuk makkelijker.

Aquariustijdperk

Regressietherapie houdt verband met de nieuwe tijd, het Aquariustijdperk, waarbij de mens toegang krijgt tot een hoger bewustzijn. Als Februarikind was Irene Sniekers altijd al gefascineerd door het musicalliedje “Aquarius”, háár sterrenbeeld. Haar intuïtie vertelde toen al, dat het menselijk bewustzijn ging transformeren. Jaren later in 2014 bij een beurs kwam ze in contact met regressie en transformatie in het Aquariustijdperk. Vlak daarna zocht Irene contact met Corrie Luchtenberg uit Arnhem, die haar opleidde tot regressietherapeut. “Ik ben door de aquariusenergie, door de transformatie een sterker mens geworden en ik heb oeroude energie opgeruimd.” vertelt Irene.

Het bovenstaande proces werkt heel intuïtief, maar is moeilijk in kaart te brengen. Maar toen ontdekte zij de Human Design via een ouder van de school van haar kind: “De moeder vertelde over verschillende energietypes van mensen. Ik herkende mij in het verhaal en wist dat ik op het juiste moment bij de juiste persoon was. Ik besloot daarna cursussen bij de Arnhemse Human Design leraar Denys Goossens te volgen. Inmiddels heb ik Rave ABC, Living Your Design en Rave Carthography bij hem afgerond. Momenteel volg ik de Human Design cursussen bij Laveena Lovick.”

Regressietherapie

Irene vindt dat Human Design prachtig past bij de regressietherapie: “Want aan de ene kant ruim je energetisch op, zodat je ruimte hebt om jouw eigen potentie tot bloei te laten komen. Bij de Human Design leer ik veel over dat wij als mens een diepgewortelde illusie hebben over wie we zijn: de conditionering. Deze conditionering, kunnen we opruimen met regressies. Regressie wekt de indruk dat je terugkeert naar een tijd, maar in feite ruim je stukken op. Door die transformatie krijg je onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en een hoger bewustzijn. Deze ondersteunen je in je zelfacceptatie, waardoor je meer in je kracht staat. Zo raakt het je minder hoe andere mensen je behandelen. Door je hogere bewustzijn wordt je conditionering inzichtelijker, waardoor het minder persoonlijk hoeft te maken. Je leert jezelf beter te observeren zonder oordeel.

Bij mijn eigen regressies kwam ik erachter, dat ik alleen maar mens kon zijn als ik presteerde. Dat was mijn eigen conditionering. Ik heb dit nu op kunnen ruimen en hiermee help ik ook deze oude energie op te ruimen bij mijn voorouders. De prestatiedruk is er nu in ieder geval af mij mij.”

Afstemming op kinderen

Daarom vind ik het ook belangrijk dat kinderen hun eigen basis leren kennen en ook begrijpen vanuit welke basis hun ouders leven. Ik kom uit een gezin, waar er geen duidelijke richting was: we hadden allemaal een open G volgens de Human Design. Dat betekent dat je van nature een soort verwarring hebt over de rol die je in je leven moet aannemen. Mijn dochter Livia heeft wel een gedefinieerde G, dus binnen het gezin bepaalt zij in feite de richting. Daarom vind ik het moeilijk om in de geconditioneerde rol van bepalende moeder te zitten. Daarom zit Livia ook op een school voor democratisch leren, omdat het belangrijk is dat ik haar zo min mogelijk conditioneer.

Vanwege mijn kennis van Human Design kan ik Livia zien voor wie ze is en hoef ik haar ook niet te sturen in de opvoeding. Ik zie bij sommige andere ouders, dat ze zich van dit mechanisme minder bewust zijn en dat ze tegen dingen aanlopen. Hierdoor conditioneren ze hun kinderen onbewust.Een kind krijgt daardoor een te confronterend zelfbeeld, vanwege de projectie van de ouders. En dat is niet bevordelijk voor zijn persoonlijke ontwikkeling.