Rave Nieuwjaar 21 januari 2021

Het Rave Nieuwjaar begint 21 januari 2021 om 20:50 uur. Dan begint er weer een nieuwe cyclus in het startcodon, de 41te Poort. Ra Uru Hu, de geestelijke vader van de Human Design beweging zag dat 31 december niet het einde van de jaarlijkse zonnecyclus is, waarop wij en onze wereld zich volledig oriënteren. De zonnecyclus, de oeroude I’Ching met de 64 hexagrammen en de moderne genetica zijn namelijk met elkaar geïntegreerd, zegt Ra Uru Hu. Hieronder een verkorte vrij vertaalde versie van wat Ra Uru Hu vertelde over het Rave Nieuwjaar:

Poort 41

Ieder jaar gaat de zon rond 21 januari de 41ste poort -in het teken Waterman- binnen, dit is het begin van het Rave Nieuwjaar. Die 41e Poort is in zijn relatie tot genetica is het het enige initiërende codon.

Fase 1: Zon gaat poort 38 binnen

Het tijdstip wanneer de westerse wereld Oud en Nieuw viert, heeft een andere energie de overhand. Wanneer tussen 30 december en 5 januari de zon in de 38ste Poort is, dan hebben we ons kalender Nieuwjaar. Maar dan hebben we te maken met de oppositie van de 38ste poort: de 39ste poort van obstructie, die een diep provocerende energie heeft. Het is energie die dilemma’s en situaties kan veroorzaken, geen energie die klaar is voor voltooiing. De oppositie 38-39 maakt deel uit van een Rechthoekig Kruis van Spanning. Er is meer spanning op de zogenaamde oudejaarsavond dan wat dan ook.

Fase 2: Zon gaat poort 54 binnen

Dit jaar: 5 januari 2020 om 7:21 uur GMT

Het proces begint met de 54ste poort, het huwende meisje, de Poort van Ambitie. De 54ste Poort draagt ​​een vierde lijn die diep mystiek is: Verlichting en Verduistering. Op het moment dat de Zon de 54ste poort binnengaat, hebben we een fase waarin we echt moeten kijken en helder moeten kijken.

De 38ste Poort wijst ons erop of we in dit leven een doel hebben gevonden, en niet zozeer in het leven, maar in de vorige cyclus. Op oudejaarsavond gaat de energie die er echt is, niet over feest vieren en uitkijken naar de toekomst; het gaat over terugkijken. Werkte het? Heb je het doel gevonden? Heb je je geest gevonden? De polariteit 38-39, dit is het begin van het afsluiten van de cyclus, en je begint op dat punt terug te kijken. Was er een doel? Was het iets dat aan het vervullen was?

Dan gaan we Poort 54 binnen met een Poort 53-oppositie. Die 54, de ambitie, de transformatie, gaat vooruit kijken. Wie zijn mijn beste bondgenoten? Wie waren die gasten met wie ik kan werken, die ik kan vertrouwen? Het is een sleutel tot ambitie en transformatie, en de polariteit ervan is de 53e poort, die gaat over het beginnen van dingen. Dit is de manier waarop de cyclus zich op natuurlijke wijze ontvouwt.

Fase 3: Zon gaat poort 61 binnen

Dit jaar: zaterdag 10 januari 2020, 19:47 uur GMT

Wanneer je in Poort 61, Innerlijke Waarheid, en aan de andere kant Poort 62 (de feiten alsjeblieft, alleen de feiten) naar de Zon gaat, kijk je terug en zie je of het doel en de geest zijn vervuld. Je kijkt naar de krachten om je heen die er voor jou zijn geweest, en welke niet. Zodat je de basis kunt leggen voor een nieuw begin.

Dan kijk je in jezelf, dat Inspiratie (via Poort 61) er zal zijn: gebaseerd op feiten, gebaseerd op wat mogelijk is. Gebaseerd op je eigen Autoriteit, op je vermogen om je potentieel te realiseren. (Dan kom je bij Poort 60 en laat je gewoon los, maar we komen er wel.)

Het is een sleutel tot deze week (61-62), een week van denken. We hebben zo’n haast om vooruit te gaan dat we onszelf geen tijd geven om alles te beoordelen. Het is tijd om te beoordelen! Als je het zoeken naar je doel en geest hebt gemist. Als je niet hebt teruggekeken naar die krachten om te zien wie er voor jou was en wie niet. Dan is het tijd om dit te doen en dat in perspectief te plaatsen, om jezelf te geven wat je nodig hebben.

Fase 4: Zon gaat poort 60 binnen

Dit jaar: vrijdag 16 januari 2020, rond 08:15 GMT

Nu gaan we naar de 60ste Poort van Beperking. Het gaat over loslaten, het gaat altijd over loslaten. Ik denk dat dit een van de moeilijkste dingen is voor mensen die proberen hun leven als zichzelf te leven. Hierbij laten ze de verleiding los, die de geest hen altijd voor ogen houdt. Dit gevoel van onveiligheid loslaten en zelf voor zaken moeten zorgen, terwijl het gewoon wordt weggeblazen.

Hoe mooi en vredig is het om in jezelf te kunnen rusten en de waarheid in jezelf te vinden. Wanneer je tot dit punt komt, gaat het over het loslaten van het verleden, alles loslaten. Niet alleen het loslaten van wat niet werkte, maar klaar om naar een nieuwe ervaringscyclus te stappen met de Zon die de 41ste poort binnengaat, en weg zijn we.

Beperking is iets buitengewoons omdat het allemaal om transcendentie gaat. Op het moment dat je beperking accepteert, bestaat deze niet meer. Dit gaat allemaal over de geest, en de manier waarop de geest dingen vervormt, waardoor je je ongemakkelijk voelt in je leven. Als je de beperking kunt accepteren van wie je bent, zoals het is, en het leven als jezelf leeft, is dit iets moois.

Een fijn jaar toegewenst!

Wil je weten wat het RAVE nieuwjaar 2021 voor jou in petto heeft, doe dan mee met de RAVE marathon.