Geld, spiritualiteit en de Gene Keys

De Parelreeks van de Gene Keys

De enige dingen die zeker zijn in het leven zijn de dood en belastingen, zegt Richard Rudd, de geestelijke vader van de Gene Keys. Geld maakt ons gek, omdat het met tijd te maken heeft. Geld en spiritualiteit ontmoeten elkaar vanbinnen en het voelt oncomfortabel. Voor sommigen is dat heiligschennis, wanneer ik dollars vraag voor mijn spirituele lessen, zegt Richard Rudd. Maar op een gegeven moment komt spiritualiteit toch in de materie.

Hoewel velen geld zien als een afleiding van het spirituele pad en associëren met spirituele charlatans, kun je niet zeggen dat spiritualiteit en geld niet samen gaan. We kunnen ook niet verwachten dat alle spiritualiteit gratis zou moeten zijn. Want in welk opzicht zou een spiritueel leraar minder recht hebben op een inkomen dan een doktor, advocaat, loodgieter of tuinman? Richard Rudd ziet het als een spirituele misvatting om spiritualiteit van materie te scheiden. Ook materie en spiritualiteit zijn met elkaar verbonden. Zelfs de beroemde Osho hield ervan om in een Rolls Royce te rijden. ‘Het leven heeft geld nodig, goed voedsel, goede kleding, goede huisvesting, literatuur, goede muziek, kunst en poëzie. En iemand die geen toegang heeft tot bijvoorbeeld goede muziek is arm.’ zegt Osho.

Veel mensen denken dat ze veel geld nodig hebben, om tijd te maken voor zichzelf. Maar door veel te werken creëer je niet veel tijd. Streven naar heel veel geld maakt je leven juist complex, want je moet weer voor al die spullen zorgen en dit veroorzaakt weer stress. Streven naar eenvoud creëert meer tijd, die je aan je roeping kan wijden.

Onze roeping is direct verbonden met onze eigen heling, en daardoor met die van alle andere wezens. Iedereen en alles is met elkaar verbonden in het universum. Dus de diepste vraag die je jezelf kunt stellen is: Hoe kan ik het beste het al dienen? Je vindt jouw innerlijke roeping door jouw persoonlijke gelukzaligheid te volgen. Dat betekent niet, dat je alleen maar pleziertjes moet najagen, die uiteindelijk tot ellende leiden. Het betekent juist dat je jezelf ten dienste stelt aan het hogere doel. In de derde reeks van het Gouden Pad, vind je jouw eigen blauwdruk voor welvaart. Lees hier meer over de Parelreeks. Zijn de Gene Keys nieuw voor jou en wil je er eerst meer over weten? Klik hier voor meer informatie.